Home Destacats La Guàrdia Civil troba els cadàvers d’una parella d’origen alemany al paratge...

La Guàrdia Civil troba els cadàvers d’una parella d’origen alemany al paratge de l’Espartal de Xixona

0
SHARE

La Guàrdia Civil ha localitzat aquest passat divendres 24 de maig els dos cossos sense vida que es buscaven a Xixona des de la troballa d’unes restes cadavèriques el 27 d’abril passat. Sobre les 9.40 hores, la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància (USECIC) de la Guàrdia Civil d’Alacant, desplaçats des de Torrevella, que s’han anat tornant amb la resta d’Unitats implicades en el dispositiu de cerca, ha localitzat a la Partida l’Espartal de la localitat de Xixona dos cossos sense vida d’un home i una dona, en avançat estat de descomposició.

Tots els indicis semblen confirmar que els cadàvers trobats corresponen a un home de 61 anys i una dona de 48, de nacionalitat alemanya, residents a Mallorca, que haurien llogat un vehicle a l’illa el mes de gener, i la desaparició del qual estava sent investigada per la Guàrdia Civil des que va ser trobat aquest vehicle a Xixona.

Durant l’alçament dels cadàvers i en presència de l’Equip Forense ha estat trobada una escopeta, i hi ha indicis evidents que l’home es va suïcidar i no queda clara la causa de la mort de la dona per l’estat de descomposició. Han estat localitzats aproximadament a mig quilòmetre d’on va ser trobat el vehicle llogat per la dona a Mallorca.

Les morts es van produir a principis d’any

Els cadàvers es trobaven en un tàlveg de difícil accés i perfil escarpat, allunyat de vies de pas i senders. Es pressuposa que tots dos van arribar junts i a peu fins al lloc, i que va ser en aquest escenari on es van produir els fets, probablement al mes de gener. Tot i això, la confirmació de les identitats, així com els detalls de les causes de la mort no es coneixeran fins que es realitze l’autòpsia dels cossos.

La Guàrdia Civil va activar un complex dispositiu de recerca que s’ha mantingut des que el 27 d’abril passat va ser trobat per un gos el braç d’una dona, mentre passejava a soles per la Partida l’Espartal de Xixona. Aquest dispositiu, dirigit des de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Alacant, i que ha comptat amb la col·laboració de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de les Balears, ha estat compost pel Servei Aeri, l’Equip Pegàs, diversos guies canins, el Seprona, el GEAS, i agents de les Unitats de Seguretat Ciutadana de la Comandància i dels Llocs de la Companyia Territorial de Sant Vicent del Raspeig, equipats amb els drones oficials.

Les tasques de recerca desenvolupades per l’Equip de Persones de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància d’Alacant s’han vist dificultades en no constar cap denúncia de desaparició de cap dels membres del matrimoni alemany, que posaren de manifest que es trobaven a parador desconegut, ni que aportaren algun detall que permetés esbrinar el que ha passat. D’altra banda, tampoc l’empresa de lloguer de vehicles havia denunciat que el cotxe no hagués estat tornat.