Home Destacats La Guia AIJU detecta un descens del temps de joc en els...

La Guia AIJU detecta un descens del temps de joc en els xiquets i recomana els millors joguets cara a Nadal

249
0
SHARE

El sector jogueter és un dels més importants econòmicament parlant de quants operen a la sub comarca de la Foia de Castalla. En les seues localitats es produeixen un 40% dels joguets amb els que somnien els més menuts, sobre tot ara que s’apropa el Nadal. Les empreses del ram son referent mundial en disseny i qualitat, però el seu mercat és molt estacional, pel que estan contínuament buscant vectors de millora que repartisquen les vendes al llarg de tot l’any. Tots els estudis apunten als nombrosos beneficis del joc a l’hora d’afavorir el desenvolupament de les noves generacions.

Un d’eixos estudis que es du a terme de forma anual des de fa 33 anys és la Guia AIJU, que elabora l’Institut Tecnològic del Plàstic i el Producte d’Oci, amb seu a Ibi. Una infraestructura que ha acollit la presentació d’un document que pretén ser una guia per a que el Pare Noel i els Reis Mags troben els joguets més indicats per a cada xiquet. Ho fa després d’estudiar com, quan i quant juguen els menuts i avaluant els productes de les principals marques nacionals. Una de les conclusions és que l’abús de les pantalles, lluny d’afavorir el desenvolupament, el perjudica.

Convidat d’excepció

La presentació ha comptat per primera vegada en les seues més de 3 dècades d’història amb la presència del President de la Generalitat Valenciana: Carlos Mazón. El mandatari autonòmic s’ha compromès a eliminar traves burocràtiques per a que els jogueters –als que considera ambaixadors de la Comunitat Valenciana- puguen superar l’actual situació de davallada del consum. El sector, tot i això, és optimista cara a la campanya nadalenca, que concentra més del 40% de les seues vendes anuals.

La presentació de la Guia AIJU ha valgut també per a premiar els millors joguets del 2023. Uns Premis ToyLab que han sigut atorgats mitjançant la votació de les 600 famílies que han participat en l’estudi per a la Guia AIJU d’enguany.