Home Cultura L’Alqueria d’Asnar celebra el seu primer Mercat del Nadal amb 40 expositors,...

L’Alqueria d’Asnar celebra el seu primer Mercat del Nadal amb 40 expositors, gastronomia i cultura

0
SHARE

La proximitat del Nadal fa que la immensa majoria de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla multipliquen les iniciatives per a dinamitzar sectors com l’hostaleria i el comerç. I també per a donar vida en unes jornades en les que bona part dels carrers de cada municipi estan engalanats amb decoració nadalenca. Una tradició molt estesa en localitats com Alcoi o Ibi, que fan del Nadal una de les dates importants a l’hora d’apostar pel turisme. En els darrers anys s’han multiplicat mercadets i fires nadalenques a altres localitats com Cocentaina, Castalla i Onil.

Però una de les poblacions en les que encara no existia aquest tipus d’iniciatives prèvies al Nadal és l’Alqueria d’Asnar. La localitat del Comtat ha convocat per aquest cap de setmana el que serà el seu I Mercat del Nadal. Una idea que ve sent madurada des de es passades Festes de la població al mes de setembre i que ja comença a agafar forma. Durant les jornades de dissabte 2 i diumenge 3 de desembre, la Plaça del País Valencià i el seu entorn s’ompliran amb fins a 40 expositors de tot tipus de productes, destacant entre ells l’artesania i la gastronomia.

Programació cultural

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és atraure a visitants de tot l’Alcoià i El Comtat fins a la població per a generar un clima positiu cara al Nadal. A més, l’esdeveniment permetrà als alqueriers conèixer diversos productes elaborats a les pròpies comarques de la muntanya alacantina. L’oferta comercial del Mercat del Nadal de l’Alqueria d’Asnar es veurà reforçada amb una intensa programació cultural que inclou des de música a l’espectacle que sempre generen els ‘Dimonis Rafolins’. Tot per a atraure a un públic familiar que disposarà d’una nodrida animació infantil.

La intenció de l’Ajuntament de l’Alqueria d’Asnar és que el Mercat del Nadal es consolide a la localitat i siga una de les activitats importants d’aquesta època de l’any.