Home Cultura La Història dels pesos i mesures valencianes, al Museu de la Festa...

La Història dels pesos i mesures valencianes, al Museu de la Festa d’Ibi

837
0
SHARE

El Museu de la Festa d’Ibi acull una mostra contínua de tot allò que envolta als Moros i Cristians de la vila joguetera. No obstant, això no significa que la Casa Gran, que alberga aquest museu, no dispose de sales en les que dur a terme altres exposicions. A una de les seues sales, precisament, està activa una mostra que aborda els pesos i les mesures que tenien a veure amb diversos dels productes històricament més elaborats a la zona.

Es tracta de quatre urnes on es recullen elements per a mesurar pes i distància, relacionades amb es treballs del camp de la població. Així, a les vitrines es poden trobar útils de producció de vi, oli o bé farina. Entre ells es troben ànfores i diversos recipients utilitzat per a medir la quantitat d’oli, entre les que es troba l’arrova. Una darrera vitrina alberga pesos i vares de mesurar amb les que els avantpassats llauradors controlaven la seua producció.

La mostra pot ser visitada en horari de cap de setmana al Museu de la Festa iberut i és possible gràcies a la col·lecció particular del veí de la localitat Cèsar Vidal. Moltes de les peces estan datades des del segle XVII i provenen de diferents llars iberudes en les que es produïen aquests productes agraris.