Inici Biar La declaració d’Interès Turístic Local per a les Festes de Biar permetrà...

La declaració d’Interès Turístic Local per a les Festes de Biar permetrà l’encesa de les fogueres

142
0
COMPARTIR

Durant la celebració de les Festes de Moros i Cristians a Biar -a partir del 9 de maig- es duen a terme diferents actes diferencials que ditingeixen els festejos. Entre ells, l’encesa de fogueres per a acompanyar a la Mare de Déu de Gràcia -a la que se li dediquen les Festes-. Un acte que es du a terme en ple paratge natural, i que requereix de certs condicionants per a poder dur-se endavant.

Ara, la Generalitat Valenciana ha declarat els Moros i Cristians de Biar com a d’Interès Turístic Local. Un fet que permetrà l’encesa de les fogueres durant la baixada de la patrona. Fins ara, la Generalitat havia alertat al Consistori biarut de que la seua encesa no era possible sense una declaració que ho permetera, com l’aconseguida ara per la localitat de l’Alt Vinalopó.

Tot i que la decissió ja porta presa des de novembre per part del Consell, no ha sigut fins ara quan ha trascendit. Aquesta declaració ve a sumar un nou pas endavant de la Festa biaruda per a ser declarada com a Bé d’Interès Cultural (BIC). Es tracta d’una de les línies d’actuació de l’Ajuntament, que ja ha aconseguit garantir l’encesa de les fogueres durant la baixada de la Mare de Déu.