Home Destacats La immatriculació de l’església de la Transfiguració del Senyor enfronta a esquerra...

La immatriculació de l’església de la Transfiguració del Senyor enfronta a esquerra i dreta al plenari d’Ibi

0
SHARE

El plenari de l’Ajuntament d’Ibi pertanyent al mes d’abril ha tingut com a element més destacat l’enfrontament entre les formacions conservadores i les independents i progressistes a compte de les immatriculacions de l’església. Aquesta possibilitat la tenien ens catòlics, que amb un únic document eclesiàstic podien incriure al seu nom tot tipus de propietat, sense necessitat de certificat de propietat, passar pel notari o pagar les corresponents taxes que ha d’afrontar qualsevol ciutadà.

La proposta provenia dels independets de Som Ibi, que demanàven amb ella poder accedir a tota la informació referent a la immatriculació de l’església de la Transfiguració del Senyor de la vila joguetera. Aquesta és una de les prop de 35.000 propietats que l’església catòlica va posar al seu nom a tota Espanya. La proposta no ha eixit endavant gràcies als vots en contra del PP -que compta amb majoria absoluta a l’Ajuntament d’Ibi- i de Ciutadans, mentre la resta de formacions han votat a favor.

La proposta dels independents ha escenificat un nou enfrontament ideològic entre les dos tendències polítiques majoritàries. Els populars han defès el seu vot en contra argumentant que no hi fundament jurídic per a reclamar per les immatriculacions de l’església; mentre Som Ibi s’ha acollit a la seua intenció de conèixer amb pels i senyals com es va dur a terme el procés per a que l’Ajuntament prenga una decisió al respecte.