Home Alcoià Puig demana a Regne Unit que rebaixe les restriccions als seus ciutadans...

Puig demana a Regne Unit que rebaixe les restriccions als seus ciutadans per a viatjar a la Comunitat

403
0
SHARE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat durant la reunió amb l’Ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, la possibilitat de territorialitzar les condicions que estableix aquest país als turistes que opten per viatjar a Espanya, per tal de facilitar la seva mobilitat cap a la Comunitat Valenciana. Així ho ha explicat el President a la finalització de la reunió, celebrada a la seu de l’ambaixada a Madrid, en la qual també ha traslladat a l’ambaixador la bona situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha destacat que per assolir la normalitat “després del terrible malson viscut”, el més important és la mobilitat, pel que ha considerat necessari “superar les restriccions encara existents”, en referència a les mesures de prevenció que exigeix ​​el govern del Regne Unit als britànics que visiten Espanya i que consisteixen en una quarantena de deu dies i dues proves PCR al seu retorn.

Aquestes mesures són aplicades als territoris classificats amb el color ambre, entre els quals es troba Espanya, dins el semàfor epidemiològic que utilitza Regne Unit per establir les restriccions a les persones que es desplacen fora de les seves fronteres. En aquest sentit, el president ha mostrat a l’ambaixador les dades que caracteritzen l’actual situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana, amb una incidència acumulada inferior a 30 casos per 100.000 habitants, el que la situa com l’autonomia amb la menor IA d’Espanya i una de les més baixes d’Europa.

Per això, ha insistit en la necessitat que es territorialice la classificació que realitza el govern britànic davant la gran asimetria que existeix en aquests moments entre les comunitats autònomes, i que impedeix que la Comunitat Valenciana quede enquadrada en la posició de menor risc.

El cap de el Consell ha assenyalat que Espanya ha donat un pas endavant, en referència al fet que els turistes britànics puguin viatjar a aquest país des d’aquest dilluns sense necessitat de PCR, i ha mostrat la seva esperança que el Regne Unit atengui la petició plantejada en les properes revisions de les seves mesures restrictives. Durant la seva intervenció, el president ha manifestat que “estem en la via de sortida, en un espai d’avanç substancial” i ha mostrat la seva confiança en recuperar en els propers mesos la “màxima connectivitat i capacitat d’atracció de persones procedents del Regne Unit que han confiat a la Comunitat Valenciana i que tornaran a confiar”.

Per la seva banda, Hugh Elliot, ha qualificat a la Comunitat com l’autonomia líder en el control de la pandèmia i ha destacat els estrets lligams existents entre el Regne Unit i la Comunitat Valenciana.

Exportacions agroalimentàries

D’altra banda, el president ha destacat que durant la reunió també s’ha abordat altres qüestions com que les condicions imposades després del Brexit no afectin les exportacions de productes agroalimentaris procedents de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una important reivindicació per al sector atès que el Regne Unit representa la quarta destinació de les exportacions agroalimentàries valencianes després d’Alemanya, França i Itàlia.

Així mateix, Puig ha assenyalat com un altre tema abordat el de les limitacions dels residents britànics a la Comunitat Valenciana, també com a conseqüència del Brexit. En aquest sentit, ha assegurat que s’ha sol·licitat al Ministeri d’Afers Estrangers que es flexibilitzin les limitacions que tenen els residents britànics respecte del temps que poden romandre en el seu lloc de residència.

El president ha manifestat que, tot i el Brexit, “Regne Unit és Europa”, i ha mostrat la seva determinació per “mantenir la màxima cooperació possible amb el Regne Unit, per continuar avançant en temes com l’espai d’exportacions, de negocis, i de possibles inversions a la Comunitat Valenciana”, ha conclòs.

Turisme britànic a la CV

La importància del turisme procedent del Regne Unit per a la Comunitat Valenciana es reflecteix en les dades de visitants anuals abans de la pandèmia, que el situaven com el principal mercat emissor. En concret, en 2019 la Comunitat va rebre 2,8 milions de turistes britànics, el que va suposar el 30% del total de turistes estrangers rebuts eixe any.

Aquestes visites van suposar una despesa de prop de 2.500 milions d’euros, el que significa que cada turista britànic es va gastar aproximadament 878 euros de mitjana a la Comunitat, és a dir uns 112 euros al dia per a una estada d’uns 8 dies. L’any passat, la xifra de turistes britànics a la Comunitat Valenciana va ser de 0,6 milions, amb una despesa mitjana per turista de 915 euros, i una despesa mitjana diària de 101 euros, fet que va suposar un total de 540 milions d’euros, aproximadament una cinquena part de la despesa generada en 2019.