Home Alcoià La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives...

La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització

612
0
SHARE

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

 

L’aposta per l’emprenedoria continua sent una de les línies d’actuació de les administracions i ens de caire econòmic a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquest fet és una de les conseqüències directes dels darrers anys de crisi econòmica i dels seus efectes en el mercat laboral, que han precipitat a moltes persones a buscar mètodes per a crear auto treball. A més d’això, l’emprenedoria es relaciona directament amb la innovació a les comarques interiors alacantines, seguint el canvi de model que busquen els actors econòmics de la zona.

Precisament dos dels ens que més emprenedors porten anys generant, la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat i el CEEI Alcoi-València, s’han convertit en referents per a les desenes d’emprenedors i empreses de recent creació a la muntanya alacantina. El CEEI porta més d’una dècada implantant programes d’ajuda a la zona que han ajudat a la creació i consolidació d’empreses emprenedors amb cada programa que posen en marxa, generant, a més, una xarxa d’intercanvi d’informació i col·laboració entre les mercantils creades.

La positiva valoració de la creació d’empreses, i per tant de riquesa i treball gràcies a iniciatives relacionades amb l’emprenedoria ha sorgit de la presentació d’una nova iniciativa d’aquest tipus: Emprendeaventura. Es tracta d’un programa que ajuda als emprenedors inscrits en el concurs a posar en marxa la seua empresa mitjançant 6 sessions de tutorització dels projectes. Els participants compten amb una plataforma col·laborativa i l’assessorament personalitzat dels tècnics del CEEI, a més dels serveis de Jovempa, als que accedirà el projecte guanyador.

La inscripció està oberta fins el diumenge 18 per a un esdeveniment al que han sigut convidats els projectes que no van entrar en la iniciativa Activa Àgora llançada a Alcoi.