Home Alcoià La MAC llança tallers de formació per a reduir la bretxa digital...

La MAC llança tallers de formació per a reduir la bretxa digital de la Tercera Edat en 5 localitats

0
SHARE
Un home major rep classes en competències digitals.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat porta a les comarques els tallers ‘iai@ connectat’ de l’Institut Valencià de Finances (IVF) i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic. Amb aquestes sessions, es proporcionarà formació digital a les persones majors dels municipis perquè puguen aprendre com relacionar-se amb l’administració, el comerç i la banca amb major agilitat.

Els tallers, adreçats a persones majors de 65 anys –tot i que no és requisit imprescindible i pot assistir qualsevol persona interessada–, estaran impartits per l’equip de la Facultat d’Economia de la Universitat de València (UV) i es duran a terme en l’Alqueria d’Asnar, Agres, Cocentaina, Alcoi i Gorga entre maig i juny. Cada sessió s’estructurarà en dues parts: una primera que tractarà la ciberseguretat i una segona enfocada a la banca digital i la signatura electrònica.

Èxit de la primera edició

La primera cita va ser el 6 de maig a la Biblioteca Municipal de l’Alqueria d’Asnar, i va rebre una molt bona acollida per part de la ciutadania del municipi, que en finalitzar el taller va mostrar la seua satisfacció amb el professorat i les destreses apreses.

El dissabte 20 de maig a les 10h tindrà lloc un nou taller al Centre Social d’Agres, per al qual les persones interessades es poden inscriure a l’ajuntament del municipi. El dimarts 6 de juny a les 10h serà el torn de Cocentaina, que acollirà la sessió a la Biblioteca Municipal Pare Arques; les inscripcions es podran fer a la mateixa biblioteca. El taller s’impartirà a Alcoi de la mà de la Regidoria de Gent Gran el divendres 9 de juny a un espai per determinar, encara que les persones interessades ja es poden inscriure a través del telèfon 679 883 110. Per ara, l’última de les sessions serà el dissabte 24 a la Casa de Cultura de Gorga, amb inscripció prèvia a l’Ajuntament.

Reducció de la bretxa digital

La bretxa digital pot suposar dificultats a l’hora d’accedir a determinats serveis com l’administració o la banca. A més, la possibilitat de dur a terme els tràmits amb aquestes entitats per via digital pot facilitar la vida de les persones que resideixen en municipis de menor població o als quals no es poden trobar alguns serveis.

Per això, el desplegament de mitjans i formació per a l’alfabetització digital són essencials a l’hora de millorar la qualitat vida de la ciutadania. Amb aquestes sessions es busca proveir a la ciutadania major de les destreses necessàries per a gaudir dels beneficis de la digitalització amb totes les garanties de seguretat i accessibilitat.