Home Destacats AIJU mostra com la IA pot transformar tot el procés productiu del...

AIJU mostra com la IA pot transformar tot el procés productiu del joguet i el producte final

0
SHARE

L’evolució de les noves tecnologies està accelerant el ritme al que es produeixen els canvis gràcies a elles en tots els indrets de la vida quotidiana. Eixa evolució és un dels pilars que fonamenta la transformació digital que està impulsant-se des de tots els àmbits i en tots els sectors productius de l’economia. És d’esperar que la millora de la gestió en torn a l’ús de recursos com la Intel·ligència Artificial (IA) ajude a implantar per sempre conceptes com el de la sostenibilitat a tots els nivells. D’ací que els principals sectors productius de la muntanya s’alineen amb aquesta tendència.

Entre ells es troba el del joguet, capital a la sub comarca de la Foia de Castalla. Les empreses del ram compten amb la inestimable ajuda de l’Institut Tecnològic del Producte d’Oci (AIJU), que ha dut a terme una jornada centrada en la IA. Les capacitats que facilita aquest concepte poden transformar de dalt a baix tot el procés productiu del joguet, a banda del propi producte final. Utilitzar la IA en els joguets permetrà també gamificar més si cal aquests productes, fent-los més atractius per al consumidor. De fet, en la jornada s’han pogut observar alguns productes pilot.

Aplicacions en tots els sectors

Però les aplicacions de la IA van molt més enllà del sector del joguet i són aplicables a pràcticament qualsevol vessant de la vida quotidiana. Així, la jornada celebrada a Ibi ha permès conèixer aplicacions de la IA en sectors com el de la sanitat o el turisme a través de les xerrades dutes a terme. L’esdeveniment també ha valgut per a presentar l’Aliança d’Innovació en Intel·ligència Artificial com a eina de generació de sinèrgies al voltant de la IA a tota la Comunitat Valenciana.

L’activitat desenvolupada a la vila joguetera és la primera de moltes jornades que es celebraran al voltant de la IA en un món cada vegada més abocat a dependre d’ella.