Home Alcoià La MAC organitza diverses activitats per a lluitar contra el tabaquisme entre...

La MAC organitza diverses activitats per a lluitar contra el tabaquisme entre el 24 i el 31 de maig

594
0
SHARE

El pròxim 31 de maig es commemora el Dia Mundial Sense Tabac amb diferents activitats organitzades per entitats de les comarques enfocades a la prevenció de l’inici del consum de tabac, la informació al voltant dels seus efectes i la divulgació de tècniques per a deixar de fumar.

El mateix dilluns 31 de maig, a les 18.30h, tindrà lloc la taula redona en línia ‘Perspectives sobre tabaquisme i com deixar de fumar’, moderada per Raúl Sandoval, membre del comité de ‘Viu Sense Tabac’ i secretari de l’àrea de tabaquisme de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), en què intervindran Jorge Pascual, pneumòleg a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi; Miriam González, psicòloga de l’AECC d’Alcoi i Marina Alta; i Joan Quiles, coordinador de l’Oficina Valenciana d’Acció Comunitària per a la Salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Es podrà accedir a l’acte mitjançant aquest enllaç.

Les activitats començaran al llarg de la setmana del 24 de maig amb la publicació de diferents infografies a les xarxes socials de les entitats implicades, relatives al consum de cànnabis i tabac, les conseqüències del seu fum, la farmacologia de les addiccions, els seus efectes clínics i els aspectes legals d’ambdues substàncies.

Dades de l’Observatori Nacional Sobre Drogues revelen que abans dels 14 anys una de cada deu persones joves ja fuma, mentre que als 18 ja és una de cada quatre. Per això, la mateixa setmana, l’alumnat de 1r d’ESO dels centres de les comarques visualitzarà la campanya en vídeo ‘Que no t’enganyen. Que no t’enganxen’, centrada en la situació de la Unitat d’Alcohologia i Tabaquisme d’Alcoi i les dificultats de les persones que atenen, així com les conseqüències del tabaquisme i el desmentiment de mites i falses creences al respecte. Després de la visualització, l’alumnat participarà en un Kahoot en què es repassarà els continguts mitjançant el joc, amb l’objectiu de prevenir l’inici al consum de tabac.

Les entitats implicades a la programació del Dia Mundial Sense Tabac ‘Viu Sense Tabac’ 2021 a l’Alcoià i el Comtat són les Unitats de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat i l’Ajuntament d’Alcoi, el Departament de Salut d’Alcoi i la Unitat d’Alcohologia i Tabaquisme d’Alcoi.