Inici Alcoià L’alerta roja per fortes precipitacions i tempestes provoca la suspensió de classes...

L’alerta roja per fortes precipitacions i tempestes provoca la suspensió de classes a bona part de la muntanya

672
0
COMPARTIR

Les fortes tempestes que, segpns totes les previsions, s’aproximen cap a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han provocat que l’Agència Estatal de Meteorologia i el Servei d’Emergències de la Generalitat Valenciana hagen activat l’alerta roja. Aquest fet suposa que poden produir-se diferents episodis de precipitacions que poden deixar quantitats de més de 100 l/m2 en 24 hores a qualsevol punt de les comarques.

Davant un avís d’aquestes característiques, la immensa majoria dels ajuntaments de la muntanya alacantina han optat per suspendre directament les classes i les activitats previstes a l’aire lliure. És el cas de la ciutat d’Alcoi, a la que s’afegeixen algunes de les principals poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre les poblacions on també s’han suspès les classes estan Ibi, Castalla i Onil, on la seguretat dels alumnes ha provocat que els centres educatius no òbriguen portes. També localitats com Tibi han decidit suspendre classes.

Mentre tant, altres poblacions de l’interior alacantí estan a expenses de com evoluciona la situació en les properes hores per a prendre una decisió. És el cas de les dos principals localitats de la comarca del Comtat: Cocentaina i Muro. Totes dos només cancel·laran les classes del dijous 12 en cas de corroborar que les precipitacions arriben als nivells anunciats o provoquen desperfectes o problemes d’accés als centres.

Per altra banda, la majoria de les poblacions del Comtat, algunes de les quals no compten amb centres educatius propis, no han informat al voltant del possible tancament o no d’aules. És el cas d’Alfafara, Beniarrés o Banyeres, que pel moment no han informat al voltant de la seua decisió respecte al tancament de col·legis i la cancel·lació d’activitats a l’aire lliure degut a l’alerta roja per precipitacions d’aquest dijous, que podria fer-se extensible també al divendres.

Per altra banda, el Consorci Provincial de Bombers ha posat en alerta al 100% del seu planter als parcs repartits per tota la província. Es tracta així de donar una resposta ràpida davant de qualsevol problema que es puga produïr a qualsevol localitat per les fortes precipitacions previstes.