Home Cocentaina La ‘Maleta de la Innovació’ entra en els centres educatius de Muro...

La ‘Maleta de la Innovació’ entra en els centres educatius de Muro i Cocentaina per a fomentar vocacions científiques

0
SHARE

L’IES Serra Mariola de Muro ha acollit la presentació del projecte ‘Maleta de la Innovació 4.0’, que es va dur a terme el dijous passat 19 de gener al Saló d’Actes del centre educatiu. Aquest projecte és possible gràcies a la Càtedra ‘SmartCity’ del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), l’Ajuntament de Muro i la implicació de la comunitat educativa de l’IES Serra Mariola.

L’objectiu és que els estudiants d’aquest centre educatiu coneguen la tecnologia que envolta l’internet de les coses (IoT) i fomentar les vocacions STEM -acrònim en anglés de Science, Technology, Engineering and Maths- entre l’alumnat, especialment entre el públic femení. A més dels centres d’Alcoi i Muro, també participen els de Cocentaina.

El director de la Càtedra Smart City, Andrés Camacho, ha mostrat la seua satisfacció perquè l’IES Serra Mariola participe en la iniciativa i ha recordat que la UPV i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives treballen per signar una càtedra que facilite la incorporació de xiquetes i adolescents en les titulacions científiques.

Controlador de motors i sensors

Aquestes ‘Maletes de la Innovació’ estan formades per kits que faciliten la programació en Arduino. Disposen d’un controlador de motors, indispensables per a construir un vehicle. Aquest robot en realitat és un laboratori amb rodes, amb el qual els estudiants aprendran com encendre un led, llegir la temperatura o regular la il·luminació ambient, fins a programar el robot perquè es moga de manera autònoma.

La Regidora d’Educació murera, Xelo Cascant, ha indicat que “estem molt contents que entre l’IES Serra Mariola i l’Ajuntament de Muro treballem conjuntament per portar endavant aquesta iniciativa per apropar al nostre alumnat la tecnologia digital”. Aquestes accions “provoquen la promoció de les vocacions científiques en general i, en particular, entre les dones”.

És la primera vegada que aquesta iniciativa ix fora dels centres educatius alcoians, cosa de la que s’han congratulat els responsables dels centres de les poblacions del Comtat.