Home Cultura La mostra ‘El Nadal és valencià’ posa al joguet d’Ibi en l’epicentre...

La mostra ‘El Nadal és valencià’ posa al joguet d’Ibi en l’epicentre de la campanya nadalenca de Generalitat

771
0
SHARE

La Generalitat Valenciana ha llançat la seua campanya nadalenca, amb la que donar difusió a la destinació Comunitat Valenciana per a les dates del Nadal. Pèro, a banda del turisme, la campanya tambñe tracta d’aportar valor als productes de tot tipus que es produeixen a les localitats valencianes. D’entre ells, i tenint en compte que venen el Pare Noel i els Reis Mags, destaquen els joguets.

Són un dels productes estrela del Nadal i suposen un important sector productiu a l’interior alacantí, i especialment a la Foia de Castalla. Ibi és la localitat on va nàixer la producció joguetera nacional, i on s’alberga el Museu Valencià del Joguet. Aquest ens participa aportant un centenar de peces en la mostra ‘La fàbrica de somnis’ que forma part de la programació nadalenca de la Generalitat. És una de les activitats previstes per a posar de relleu els atractius i el valor del Nadal valencià.

El fet de que Ibi i els joguets que es produïen en ella entre els anys 20 i 60 del segle passat estiga present a aquesta campanya es deu a la seua importància com a productor d’un dels principals productes del Nadal. Tant és així que el propi President Ximo Puig ha posat en valor l’elevada qualitat dels joguets elaborats a la Foia. L’exposició estarà activa fins el proper 12 de gener i mostra al public els joguets de llanda i plàstic que han convertit a Ibi en un referent de la producció joguetera nacional.