Home Alcoià La muntanya alacantina encadena dos mesos d’augment de l’atur i supera els...

La muntanya alacantina encadena dos mesos d’augment de l’atur i supera els 10.000 desocupats

0
SHARE
Dades de l'atur del mes de juliol a les localitats de la muntanya alacantina.

Per segon mes consecutiu, les dades de l’atur que publica Labora mostren un increment de la xifra de persones sense treball a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Una situació que no es produïa des de fa temps i que respon a que les localitats de la zona no basen una part excessivament rellevant del seu teixit econòmic en el turisme. Durant l’estiu, aquest sector és dels que més potencial de creació de llocs de treball té. Mentre, altres sectors com la indústria solen destruir ocupació en estiu per a crear-la posteriorment una vegada passada l’estació càlida.

Tot i haver destruït ocupació, les comarques de la muntanya alacantina han davallat la xifra de persones en situació d’atur respecte a les que es van sumar a les llistes del Labora en el mes de juny, passant de 62 a 29 aturats més. Dada negativa després de que les localitats de l’interior hagueren encadenat un seguit de mesos creant més treball del que es destruïa. A més, aquesta xifra ha fet que la zona torne a superar els 10.000 aturats, un nivell que s’havia deixat enrere durant els primers mesos d’enguany gràcies a la creació d’ocupació.

Cocentaina és la població que més llocs de treball ha destruït durant el mes de juliol amb 24 mes, seguida per Castalla amb 16 i Ibi amb 12 més. En el costat contrari, el de la creació d’ocupació, s’ubiquen Muro amb 14 persones més treballant que en juny, i Tibi, l’Alqueria d’Asnar i Gaianes amb 4 aturats menys. Alcoi, per la seua banda, ha reduït en 3 persones la xifra de desocupats.

Només l’agricultura crea ocupació

L’atur ha crescut en tots els sectors econòmics a excepció de l’agricultura, que ha aconseguit crear 5 llocs de treball més que en el mes anterior. Per la seua banda, la construcció i els serveis són els que més ocupació han eliminat amb 20 i 13 aturats més respectivament.

Durant el mes de juliol han sigut 2.775 els contrates signats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, 131 menys que durant el mes de juny. Un de cada tres d’ells ha tingut caràcter d’indefinit. Com a conseqüència, l’afiliació a la Seguretat Social ha patit una minva que es veu compensada amb l’augment de les prestacions per desocupació, que creixen en 110 persones a la zona. Aproximadament el 7,8% del total de perceptors de la prestació per atur viuen a la muntanya alacantina.