Home Alcoià La muntanya encadena de nou 3 jornades sense morts pel coronavirus i...

La muntanya encadena de nou 3 jornades sense morts pel coronavirus i registra 3 nous contagis

445
0
SHARE

Per tercera jornada consecutiva -i no és la primera vegada que ocorre en les darreres setmanes-, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han registrat tres dies seguits sense haver de lamentar morts pel Covid19. Després dels episodis de mortalitat registrats als dos geriàtrics amb brots de coronavirus a Alcoi i Onil, la mortalitat per la pandèmia pareix haver-se estabilitzat a les comarques de l’interior de la província d’Alacant.

Durant aquest divendres 15 de maig no s’ha produït cap víctima mortal de virus a la muntanya alacantina, i és la tercera jornada consecutiva amb cap persona morta per la infecció. Una dada que manté en 114 la xifra absoluta de víctimes del Covid19, més de 90 de les quals s’han produït a les esmentades residències de la Tercera Edat. El total de morts continua sent la segona major xifra a tota la Comunitat Valenciana, tant en xifres globals com en víctimes per cada 100.000 habitants (83,2).

En quant als nous contagis d’aquest divendres 15 de maig, només 3 persones han sigut diagnosticades com positives per coronavirus a tot el Departament de Salut d’Alcoi. El total de contagiats des de l’inici de la pandèmia, fa més de 2 mesos, és de 504 persones. Una dada que suposa que vora 368 de cada 100.000 habitants de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha contragut la infecció. Una xifra que es troba en la mitjana regional.

Repunten els contagis a la Comunitat

A nivell autonòmic, la xifra de morts pel Covid19 ha replicat la d’ahir, amb un total de 9 noves víctimes de la pandèmia. La diferència més substancial és que, si aquest dijous la xifra d’altes hospitalàries duplicava la de nous contagis, aquest divendres els nous positius han pujat a 238 per 218 altes. Un fet que alerta de la situació que pot desenvolupar-se amb la posada en pràctica de les mesures de desconfinament, especialment si no es compleix amb el distanciament social.