Home Destacats La Nacional torna a convidar a Onil a participar de la Desfilada...

La Nacional torna a convidar a Onil a participar de la Desfilada de la Hispanitat a Nova Iork el proper octubre

282
0
SHARE
Carta remesa per La Nacional convidant a la delegació d'Onil a participar en la Desfilada de la Hispanitat de Nova Iork.

La ciutat de Nova Iork celebra celebra cada mes d’octubre una de les 4 grans desfilades que recorren Manhattan al llarg de l’any. És la Desfilada de la Hispanitat, un esdeveniment que congrega a representacions de fins a 20 països de parla hispana a la ciutat nord-americana. Al 2019, una delegació dels Moros i Cristians d’Onil va representar a Espanya en aquest esdeveniment, com abans va fer altra representació d’Alcoi.

L’experiència anterior dels festers i músics colivencs va ser tan exitosa que La Nacional, organització benèfica neoiorquina que organitza la desfilada, ha tornat a convidar a la Festa d’Onil per a representar de nou a Espanya en aquest acte. Ho ha fet mitjançant una carta remesa a l’Ajuntament d’Onil, que posarà en marxa un procés per a confirmar la viabilitat de la participació d’Onil en la desfilada. Un procés a càrrec tant de l’Ajuntament d’Onil com de l’Associació de Comparses de Moros i Cristians.

Dos participacions en les 3 darreres edicions

Aquesta seria la segona vegada en la que els Moros i Cristians colivencs participen en l’esdeveniment des de 2019. En 2020 i 2021 l’esdeveniment va haver de ser suspés a conseqüència de la pandèmia de la Covid19. La data prevista per a la celebració és el proper 8 d’octubre i alguns veïns de la vila de les nines ja estan mobilitzant-se per a acudir a la Nova Iork.