Home Cultura Prop de 120 festers i músics d’Onil participaran en la Desfilada de...

Prop de 120 festers i músics d’Onil participaran en la Desfilada de la Hispanitat a Nova York

4345
0
SHARE

La Festa dels Moros i Cristians tornarà a ser internacional, aquesta vegada de la mà dels festers i músics de la vila d’Onil. Fins a 120 d’ells han sigut convidats a participar el proper diumenge 13 en la Desfilada de la Hispanitat que travessa la 5ª Avinguda de la ciutat nord-americana de Nova York. tvA desplaçarà a un equip per a seguir a diari tota l’actualitat d’un esdeveniment únic per a la població de la Foia de Castalla.

La Festa dels Moros i Cristians és una de les principals manifestacions culturals, festives i també històriques provinents de la zona llevantina espanyola. Suposen una representació a l’aire lliure d’una part important de la Història d’Espanya, com és la Reconquesta. El seu zenit va tindre lloc amb la conquesta de Granada pels Reis Catòlics, que va encetar un seguit de grans fites culminades amb el descobriment d’Amèrica, un 12 d’octubre de 1492. Aquesta jornada es celebra a tot el món el Dia de la Hispanitat, i també a una de les grans metròpolis mundials: la ciutat de Nova Iork.

Ja l’any passat, una de les poblacions de la muntanya alacantina, Onil, va ser convidada a participar en la desfilada del Dia de la Hispanitat a la ciutat dels gratacels. La manca de temps de reacció ho va impedir, però enguany, la Festa d’Onil sí viatja a la ciutat nord-americana com a representació espanyola per a la identificada com a Festa Nacional. En total seran prop de 120 persones, entre festers i músics, els que integren l’expedició colivenca a terres americanes. Com ja van fer en 2006 els Moros i Cristians d’Alcoi, ara els d’Onil conqueriran el cor de Nova York durant la desfilada prevista el proper diumenge 13, i en la que també participen les danses de Carcaixent en representació d’Espanya.

Festers i músics colivencs ixen de terres alacantines aquest dimecres 9, quan enceten un periple de 6 dies per terres nord-americanes. En total són més de 70 festers i vora 50 músics els que integren un comboi que vol divulgar els Moros i Cristians com a mostra de la cultura de la zona. Fins la Desfilada de la Hispanitat, que recorrerà el proper diumenge 13 la 5ª Avinguda neoyorquina, l’expedició tindrà vàries jornades per a conèixer la ciutat. Un periple en el que estaran acompanyats per un equip de tvA, que traslladarà a diari tota l’actualitat d’una iniciativa que farà més internacional si cal la Festa dels Moros i Cristians.

Diàriament podran seguir per l’única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tot el que deixe darrere de sí aquesta iniciativa amb la que s’ha bolcat tota la vila de les nines.