Home Cocentaina Les obres de millora i conservació de l’IES Pare Arques de Cocentaina...

Les obres de millora i conservació de l’IES Pare Arques de Cocentaina son acceptades dins de la Fase 2 del Pla Edificant amb un pressupost de 1.431.165,57 euros

0
SHARE
El Centre de Cocentaina, en una imatge d'arxiu.

L’IES Pare Arques dona inicia les obres de conservació i millora del seu recinte educatiu, incloses a la fase II de del Pla Edificant valorades en 1.431.165,57 €. Unes obres que Cocentaina va sol·licitar a Conselleria d’Educació que s’adheriren al pla Edificant al ple de juliol de 2021, romanent una sol·licitud telemàtica realitzada en octubre de 2020. Conselleria va notificar a l’ajuntament de Cocentaina que la memòria valorada de l’institut era acceptada i que es podia procedir a la licitació del pojectes.

L’alcaldessa, Mireia Estepa, informava que durà la sol·licitud de competències de l’Edificant del Pare Arques al ple de finals de gener, “amb aquesta última intervenció haurem dut les millores d’Edificant als tres centres d’educació obligatòria públics del nostre poble, un repte que administrativament ha suposat un esforç important per a l’entitat local, però que dona compliment a un dels nostres objectius de govern més importants: escoles en bon estat per a un ensenyament-aprenentatge en unes infraestructures òptimes”.

Com ja va passar amb els projectes d’Edificant del Real Blanc en 2018 i en el del Bosco en 2021, en la detecció de necessitats i millores ha participat tota la comunitat educativa, fruit d’eixe consens són els diàlegs mantinguts al si del Consell Escolar. L’alcaldessa explicava que “per a nosaltres és fonamental que qui ha de donar vida al centre diga el que necessita de l’edifici. Açò no és l’habitual en altres pobles, tal com sempre comenten des de Conselleria, però és un aspecte que ací teníem claríssim”.

Les intervencions a realitzar al centre són molt variades i es té molt present l’estalvi i l’eficiència energética. Entre elles trobem la reparació per a les filtracions d’aigua i aïllament en interior i coberta, el Canvi de tancaments en les finestres i fusteria en les portes, la reforma dels vestidors del gimnàs, la pintura de les pistes esportives, la substitució de la il·luminació exterior i l’adequació de la casa de consergeria.