Home Alcoi La PAH Alcoi demana coordinació entre Generalitat i ajuntaments per a rehabilitar...

La PAH Alcoi demana coordinació entre Generalitat i ajuntaments per a rehabilitar habitatges socials

1058
0
SHARE

La PAH d’Alcoi ha lamentat aquest dimarts la insuficiència de les ajudes del Consell per a millorar la situació de les persones que pateixen emergència habitacional. L’excessiva burocràcia, afirmen, llastra els processos i fa que es perden part dels 2 milions destinats en 2019 per la Generalitat a aquest menester. A més, demanen formules de coordinació entre l’ens autonòmic i els ajuntaments per a fer arribar fons a ells que permeten restaurar habitatges per a destinar-los a fins socials. Però, sobre tot, insten als afectats a informar-se abans de signar qualsevol paper amb els bancs. L’efecte, denuncien, és la pèrdua de la seua llar.

La prolongació de la crisi econòmica que fins fa un lustre ha estat present arreu del món ha sigut el principal causant de que milers de persones tinguen a dia de hui pitjors condicions de vida que a principis de segle. Fou llavors quan molts ciutadans de tota trajectòria vital es van veure absorbits per les conseqüències d’una situació que encara hui els perjudica. Alguns d’ells van perdre el seu treball, de vegades inclús la seua empresa, i com a extrem, també la seua llar. Un motiu que va propiciar l’aparició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o PAH.

Aquest ens porta des de llavors defensant els drets dels ciutadans a un habitatge digne que recull la tant manida Constitució. Tant és així que inclús s’han reunit amb els alts responsables de la política d’habitatge de la Generalitat Valenciana. D’eixa trobada, els integrants de la PAH han extret conclusions que minven la perspectiva de millora de les persones afectades per les hipoteques. Per una banda, reconeixen la millora de les ajudes des del 2015, però d’altra detecten problemes que impedeixen la seua arribada com cal als afectats. La burocràcia és un dels principals.

L’actual funcionament de les ajudes autonòmiques en aquest sentit provoca que moltes no arriben als seus demandants. De fet, inclús part de la partida que el Consell ha destinat enguany a habitatge social es perdrà per no poder adjudicar-la en temps i forma. Un fet que ha provocat que la PAH alcoiana haja reivindicat formes de coordinació entre Generalitat i ajuntaments per a donar resposta a una realitat terrible per als que la pateixen. A Alcoi, denuncien, hi ha gent sense llar vivint en condicions deplorables, tot i que existeixen habitatges socials a la ciutat. Ara bé, lamenten que l’infrafinançament impedeix que es rehabiliten per a posar-los a disposició de les persones que, a dia de hui, dormen sense llar a la ciutat dels ponts.

Per davant de tot, des de la PAH demanen als afectats per aquests casos que no signen cap document que els oferisquen els bancs. Alerten de que si ho fan, no tornaran a veure sa casa. Per contra, recomanen que s’informen, ja siga a la plataforma o amb advocats.