Home Destacats La Policia Local d’Onil alerta: està prohibit dur a terme cremes agrícoles...

La Policia Local d’Onil alerta: està prohibit dur a terme cremes agrícoles fins el proper 16 d’octubre

475
0
SHARE
Terme municipal d'Onil amb les zones forestals o properes a elles assenyaladas en roig i taronja.

Els agents de la Policia Local d’Onil han detectat durant les darreres jornades diferents casos de cremes agrícoles en finques rurals de tot el terme municipal. Una situació que els ha portat a recordar que encara està vigent la prohibició de dur a terme aquestes cremes, tal i com va establir abans d’estiu la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un dels principals mètodes de prevenció contra incendis, al que cal parar especial atenció sobre tot en aquelles localitzacions properes a indrets forestals.

A més, quasi la totalitat del terme municipal colivenc es troba bé dins de zones forestals, o bé a menys de 500m d’elles, pel que les cremes estan encara més desaconsellades fins que no s’alce la restricció. Una vegada s’alcen, els propietaris de terrenys rurals que necessiten escometre cremes hauran de respectar una sèrie de normes. Entre elles es troben: demanar permís a l’Ajuntament; fer-les només en cas de nivel baix d’emergència per incendis; no cremar si el vent bufa a més de 10km/h; dur-les a terme abans de les 13.30h; i disposar d’elements d’extinció davant possibles imprevistos amb el foc.

Qualsevol crema agrícola que incomplisca aquests paràmetres -inclosa la de cremar abans de la fi de la prohibició- és susceptible de ser sancionada per les forces de seguretat.