Home Alcoià La muntanya alacantina redueix en 241 persones les llistes de l’atur durant...

La muntanya alacantina redueix en 241 persones les llistes de l’atur durant un setembre dolent per a l’ocupació a Espanya

343
0
SHARE
Dades de l'atur referents al mes de setembre a la muntanya alacantina.

Tradicionalment, el mes de setembre no sòl ser dels millors per a les dades de l’ocupació a Espanya. L’economia de tot el país està encara molt marcada per la dependència del turisme com a motor econòmic, cosa que provoca que el tancament de la temporada estival derive en destrucció de llocs de treball. Però la zona de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla la situació moltes vegades és la inversa.

Es tracta de comarques industrials que registren una de les seues principals temporades de producció a partir de l’estiu. Així s’ha demostrat també enguany, quant mentre a bona part d’Espanya l’atur ha incrementat durant setembre, a l’interior alacantí la davallada en la xifra d’aturats és notable. En concret, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han com 241 persones menys formen part de les llistes del Labora. Una llista que conformen a dia de hui 10.339 persones.

El sector serveis ha portat la veu cantant en quant a les contractacions es refereix, a pesar de que -a nivell global- la davallada de contractes fets al nové mes de l’any ha sigut un 40% inferior a la d’agost. Les contractacions al sector terciari han suposat vora 2 de cada 3 contractes en aquest lapse de temps. Així i tot, la totalitat de sectors productius de l’interior de la província d’Alacant ha vist reduïda la xifra d’aturats.

Per localitats, ha sigut de nou la ciutat d’Alcoi la que ha capitanejat la caiguda de l’atur en setembre. El principal nucli poblacional de la zona ha davallat en 82 persones la xifra de parats, seguida d’Ibi amb 52 menys, Onil amb 43 menys i Castalla amb 21 menys. En el costat contrari, els augments en la xifra d’aturats són quasi simbòlics, amb 5 desocupats més a Gaianes, 4 a Agres o 3 a l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa o Penàguila.

Acabar amb la precarietat

A pesar de les bones dates respecte a l’atur, des de les centrals sindicals segueixen reivindicant millores en l’ocupació, referides especialment a la precarietat laboral. L’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), a banda dels salaris en general per a combatir la inflació són dos de les principals demandes. Un fet per al que reclamen a la patrona que es sente a negociar. Igualment, continuen denunciant la desigualtat de gènere existent, ja que la xifra de dones sense treball suposa quasi 7 de cada 10 persones aturades a la muntanya alacantina.