Inici Alcoi La Policia Nacional entrega a Alcoi els artefactes explosius detectats durant la...

La Policia Nacional entrega a Alcoi els artefactes explosius detectats durant la consolidació de Rodes

265
0
COMPARTIR

Els treballs per a ubicar un parc tecnològic i cultural a l’antiga Illa de Rodes d’Alcoi requerien en una primera fase de la consolidació de façanes i estructura. Uns treballs que van haver de set aturats sobtadament a l’octubre de 2018. Llavors, l’equip que operava en una de les estàncies de l’antiga fundició va trobar fins a 80 artefactes explosius provinents de l’època de la Guerra Civil. La majoria d’ells va haver de ser destruïda pel seu mal estat, però alguns han sobreviscut.

Aquesta setmana i en el marc del 196 de la Policia Nacional, l’Ajuntament d’Alcoi n0ha rebut diversos. En total són 4 objectes que des d’ara augmentaran el fons patrimonial de la ciutat dels ponts. Es tracta de restes d’obusos que es fabricaven a la fundició per a nodrir el front de batalla, i que van ser enterrats en una de les estàncies de la vella factoria alcoiana.

La intenció municipal és que els artefactes siguen exposats a la pròpia Illa de Rodes una vegada siga transformada en parc tecnològic i cultural. D’aquesta forma suposaran un testimoni dels usos anteriors que tenia aquest indret alcoià abans de convertir-se, previsiblement, el pol d’atracció de tecnologia i inversions.