Home Alcoi La Regidoria d’Obres d’Alcoi executa un 95% dels seu pressupost en 2018

La Regidoria d’Obres d’Alcoi executa un 95% dels seu pressupost en 2018

1272
0
SHARE

La regidoria d’Obres i Serveis ha acabat l’any executant un percentatge de quasi el 100% del seu pressupost el que implica que de les partides del pressupost destinades als serveis públics s’han portat a efecte segons la previsió.

“Cal destacar que la regidoria d’Obres i Serveis no executa determinades actuacions com puguen ser les obres contractades al departament d’Arquitectura o Urbanisme i a pesar d’això les xifres donen una quantitat executada molt alta”, ha indicat el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.

Durant l’any 2018 l’ajuntament ha realitzat una sèrie de contractes menors tant de subministrament com d’obra. Un total de 126 contractes per un import d’1.730.953,42 euros. Dins d’aquests contractes menors podem parlar del manteniment de distintes instal·lacions municipals com alarmes, ascensors, enllumenat, o treballs de manteniment de parcs i jardins. També, i principalment, s’han fet actuacions d’obra que han millorat la qualitat dels nostres barris i que amb eixes actuacions s’han resolt demandes dels veïns.

La millora del Parterre, del parc de Batoi, de tot l’enjardinament del parc de Cervantes, la nova zona d’aparcament del carrer Sant Joan, la rehabilitació de la zona del Parc de la Font de l’Horta o de la costera del Gurugú i la creació d’un nou parc a la zona de la Font Dolça són algunes de les múltiples actuacions realitzades en aquest 2018 com a contractes menors.

Pel que fa als contractes majors d’obra, que són aquells que superen els 40.000 euros, 23 han sigut les actuacions per un import de 7.596.679,60 euros. Quantitat molt important i on es poden enumerar les següents actuacions més destacades: millora de carrers al barri dels Clots, passarel·la Alcoi-Cocentaina, adequació del Parc del Romeral després del temporal de 2017, adquisició d’un joc infantil tematitzat per al Romeral, reforma de les voreres de Ferran el Catòlic, construcció de la rotonda de la Font Roja eixida Sud, construcció de la nova via ciclopeatonal des de Batoi fins a la zona Nord o la millora integral de l’auditori Amando Blanquer són una mostra d’aquestes actuacions.

A més cal indicar que també hi ha hagut contractes majors de subministraments com el nou contracte d’enllumenat públic i semàfors o la prestació del servei de neteja viària i recollida de residus. També nous serveis adjudicats durant el 2018 han sigut el de desratització i desinsectació o el de manteniment de clavegueram. En resum, més de 7 milions i mig d’euros en contractes majors.

De tots aquests diners si ho traslladem a percentatges, podíem parlar que en despesa corrent la regidoria ha executat un 98,53% del seu pressupost i en inversió -obres directament- un 90,90% sense contar les factures de les darreres dades de desembre.

“Amb aquestes dades es constata que el pressupost del 2018 s’hi ha adequat a la realitat que es van proposar a gener de l’any passat i que tota aquesta despresa hi ha beneficiat als alcoians i alcoianes perquè aquests més de 8 milions s’han aplicat a la ciutat, conclou el regidor.