Home Alcoi La repavimentació del carrer Sant Josep, model d’urbanització amb baixes emissions per...

La repavimentació del carrer Sant Josep, model d’urbanització amb baixes emissions per al Centre d’Alcoi

0
SHARE
Obres al carrer Sant Josep, en ple centre d'Alcoi.

Aquest dilluns 27 de maig han començat les obres de repavimentació del carrer Sant Josep d’Alcoi, adjudicades per 302.397,04 euros. El termini per a executar el conjunt de la intervenció és de huit mesos, encara que es preveu que puga estar acabada a la fi del proper mes d’octubre.

Es tracta d’uns treballs inclosos en la línia d’implantació de Zones de Baixes Emissions de la ciutat, que compta amb una subvenció total de més de 2,6 milions d’euros, a través del Ministeri de Transports i gràcies als Fons Next Generation. L’àmbit d’aquesta actuació afecta a tot el carrer Sant Josep i abasta una superfície total d’uns 1.500 m² aproximadament.

Malgrat això, les obres s’executaran en tres fases diferents per a minimitzar les molèsties al veïnat i l’afecció al trànsit. La primera fase, que es va senyalitzar divendres passat i ha començat aquest dilluns, comprèn el tram que va des de la Costera del Gurugú fins a la intersecció amb els carrers El Tap i Diego Fernando Montañés.

Model d’actuació per al Casc Antic

El projecte planteja una solució tècnica que pretén convertir-se en el model d’urbanització del Casc Antic, amb les excepcions i peculiaritats que requerisca cada zona. Així, planteja un vial de preferència per als vianants, amb la creació d’una plataforma única que s’aconseguirà mitjançant la substitució del material existent actualment en les voreres i en la calçada per diferents peces de granit flamejat, així com per la introducció puntual d’arbratge i mobiliari urbà.

Amb això es pretén garantir les condicions per a millorar el trànsit per als vianants i crear un itinerari accessible, respectant les necessitats de veïns i usuaris del pàrquing.

La Regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó, ha destacat que “es tracta d’una obra molt important perquè amb ella pretenem, d’una banda, generar espais de baixes emissions que milloren la qualitat de vida de la ciutadania. Però a més, l’objectiu és contribuir a la revitalització del centre, que obres com aquestes ajuden a potenciar les rehabilitació d’edificis en el casc antic i propicien una major activitat comercial en la zona”.