Home Alcoi La Romeria de la Verge dels Lliris a la Font Roja recupera...

La Romeria de la Verge dels Lliris a la Font Roja recupera el seu esplendor sense pluja i sense pandèmia

0
SHARE
Imatge d'arxiu de l'arribada de la imatge peregrina de la Verge dels Lliris a la Font Roja.

Aquest diumenge 18 de setembre, la ciutat d’Alcoi ha celebrat amb completa normalitat una de les seues grans tradicions. Es tracta de la Romeria a la Font Roja amb la que els alcoians reten homenatge a la seua patrona, la Verge dels Lliris. El recorregut des de la ciutat fins el santuari de la patrona en ple parc natural ha pogut realitzar-se, per primera vegada des d’abans de la pandèmia, sense cap contratemps.

Durant els darrers anys, primer les tempestes i després la crisi sanitària han impedit als alcoians poder gaudir d’un dels actes més esperats en el marc dels dies que la ciutat dedica a honorar a la seua patrona. A pesar d’unes poques gotes de pluja de bon matí, les precipitacions han respectat als romers, que han pogut recórrer tot el trajecte fins el parc natural en un ambient distendit i festiu.

Ja des de bon matí, les filaes Aragonesos i Muntanyesos han obsequiat als romers amb el tradicional timonet amb el que agafar forces per a la romeria. Ja en santuari s’ha celebrat la missa amb la que la Verge dels Lliris rep el fervor dels habitants de la ciutat en la que ha sigut la Romeria a la Font Roja més participativa dels darrers anys. L’acte tanca els festejos que la ciutat dels ponts dedica a la seua patrona.