Home Cultura Ibi diu adéu a unes Festes brillants tot i haver d’ajornar part...

Ibi diu adéu a unes Festes brillants tot i haver d’ajornar part de l’Entrada Mora per la pluja

0
SHARE

Des de la nit del passat dijous 14 i fins aquest diumenge 17 de setembre, la vila d’Ibi s’ha endinsat en la celebració dels seus Moros i Cristians. Els dies grans de la població atrauen fins a ella a molts visitants, convertint les dates de les Festes en uns dels principals dies per al comerç i l’hostaleria locals. Tot per a uns festejos en els que un dels papers principals és per a les Abanderades, figura distintiva dels Moros i Cristians iberuts. Enguany, els festejos han estat marcats per la manca del Capità Moro, que va perdre la vida mesos abans dels dies grans.

Aquest fet ha provocat que pràcticament cada acte de la Trilogia Festera de la vila joguetera haja estat dedicat al malaurat Pedro Prieto, figura molt estimada dins la festa. Emocionant com pocs ha sigut el moment en el Capità Cristià ha entregat la daga de comandament de les tropes mores a la carrossa que traslladava el trage de l’absent Capità Moro. L’Entrada Mora ha hagut de ser ajornada per les pluges que han fet acte d’aparició quan només restaven dos comparses per desfilar. Una desfilada que s’ha recuperat abans d’atorgar el protagonisme als més menuts. Abans a primera hora del matí i degut a una impressionant tempesta, la Comissió de Festes es va veure obligada a suspendre la Primera Diana.

La Volta al Castell, un moment esperat

Enguany, els propis festers van votar una modificació en el calendari d’actes per a traslladar el primer Alardo a la nit, atorgant-li una major espectacularitat i avançant l’Ofrena a la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats. La Volta al Castell, amb que es coneixen els càrrecs del proper anys –alguns d’ells de forma sorpresiva- i la Processó d’acomiadament de la patrona han posat punt i final a unes Festes amb les que la població ha gaudit de valent durant tres dies màgics.

El tancament oficial dels festejos té lloc amb el dispar del castell de focs artificials que tanca els actes en aquest dilluns, jornada de descans després de 3 dies frenètics.