Home Alcoi La societat alcoiana es bolca en la recaptació de fons per a...

La societat alcoiana es bolca en la recaptació de fons per a atendre als malalts d’Alzheimer

572
0
SHARE

La manca d’infraestructures d’atenció sociosanitària a bona part del territori valencià ha provocat que, històricament, hagen sigut ens i associacions locals les que hagen mentingut la cura de persones dependents. Ocorre amb part dels malalts oncològics, amb les persones que pateixen diferents graus de diversitat funcional o amb els afectats per Alzheimer. De fet, a quasi totes les poblacions de la muntanya alacantina existeixen associacions centrades en aquestes temàtiques.

El Pla Créixer+ que ha presentat la Generalitat Valenciana pretén reduir aquestes mancances construint centres de dia i ampliant altres instal·lacions d’aquest tipus fins a 2023. Però mentre, ens com AFA Alcoi han de seguir tenint cura de les desenes de persones que atenen a la ciutat dels ponts. Per això, aquest passat cap de setmana s’han dut a terme diverses iniciatives per a recaptar fons amb els que finançar les actuacions del col·lectiu amb els malalts d’Alzheimer. Entre elles una ‘Volta als Ponts’ i un sopar auspiciats pel Rotary Club Alcoi.

Una vegada més, la ciutat dels ponts ha tornat a posar de relleu la seua solidaritat. Ho ha fet amb una participació destacada de representants polítics, socials, i dels propis veïns. Aquestes activitats contribueixen a que associacions com AFA Alcoi puguen seguir atenent als seus usuaris amb personal expert. Sense la solidaritat dels alcoians i el fort associacionisme que caracteritza socialment a la capital de l’Alcoià, seria molt més complicat atorgar una correcta atenció a les víctimes de l’Alzheimer a la ciutat.

tvA ha estat des del primer moment entre els ens patrocinadors d’aquesta iniciativa per a  -d’una banda- donar visibilitat a la patologia i als que tracten de fer-la menys dura per a usuauris i familiars; i per altra, ajudar-los en la campanya de recaptació que busca garantir que els malalts rebran una correcta atenció gràcies als diners recaptats.