Home Castalla La UA critica el que considera un ‘menyspreu’ a la figura vertebradora...

La UA critica el que considera un ‘menyspreu’ a la figura vertebradora d’Enric Valor amb la retirada del seu carrer a Mutxamel

698
0
SHARE

La Universitat d’Alacant (UA) és un dels 5 ens universitaris valencians que té en la figura del literat de Castalla Enric Valor a un dels seus referents en llengua valenciana. D’ací que haja fet públic un comunicat en defensa de l’escriptor castellut, un dels principals en llengua valenciana durant el segle XX. Valor donava nom a una avinguda a Mutxamel que ha sigut proposada per a modificar la seua nomenclatura per part de les formacions conservadores al consistori de la localitat alacantina -PP, Ciutadans i VOX-.

La UA ha defensat la tasca de Valor com a canalitzador del patrimoni lingüístic i cultural dels valencians a través de la seua obra. Un fet que ha portat al principal ens formatiu de la província a reclamar respecte per a la figura d’Enric Valor. Una figura que ha posat l’educació com a valor fonamental per a crear una societat lliure i igualitària a la que Valor va contribuir.