Home Alcoi La UA redobla l’aposta per convertir l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi en...

La UA redobla l’aposta per convertir l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi en centre universitari

0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen en l’Hospital Verge dels Lliris el seu centre sanitari de referència. Però, per la seua ubicació, aquesta infraestructura sempre ha estat relativament allunyada dels grans centres hospitalaris valencians. Un fet que també ha tingut repercussions positives, ja que alguns dels seus departaments han evolucionat fins a convertir-se en referent dels tractaments mèdics sense la tutela d’altres hospitals.

Des de fa dècades, el centre manté relació amb la Universitat d’Alacant, i molts dels alumnes de l’ens universitari duen a terme les seues pràctiques relacionades amb la medicina en ell. Ara, tant l’hospital com la pròpia UA volen estretir més la relació convertint el centre en universitari. Cosa que permetria incorporar graduats a nous departaments, com Logopèdia o Salut Mental. De fet, la Conselleria d’Educació s’ha mostrat disposada a reforçar aquests departaments a l’hospital alcoià.

Millores

La conversió del Verge dels Lliris en hospital universitari suposaria no sols una major arribada de llicenciats en àmbits relacionats amb la salut. També repercutiria en l’atenció sanitària que es presta en ell, gràcies a un increment del grau d’investigació clínica, transferència de coneixement mèdic i innovació en salut.

Tant el centre hospitalari alcoià com la UA barallen finals del present any com a data en la que la conversió a universitari de la infraestructura podria estar completada.