Home Alcoià La UNDEF demana que s’autoritzen les celebracions de Moros i Cristians

La UNDEF demana que s’autoritzen les celebracions de Moros i Cristians

623
0
SHARE

Després de la celebració de les Falles, la UNDEF ha realitzat un escrit on han declarat la necessitat de parlar de la festa dels Moros i Cristians i han exigit a les autoritats sanitàries que els donen una “explicació lógica i coherent de les diferències entre els actes fallers realitzats i els actes de Moros i Cristians que no permeten”.

Plantegen a l’escrit, “quina diferencia hi ha entre una mascletà o despertà i un dispar d’arcabuceria, o entre un passacarrer faller i una entrada de Moros i Cristians amb totes les mesures de seguritat anticovid, o entre la ofrena a la Mare de Déu i la ofrena al patró de cada municipi”.

Defensen que les falles s’havien de cremar per renovar els monuments i començar de nou, però també declaren que la indústria i la artesania de Moros i Cristians està ara mateix parada i també necesita tornar a arrancar.

D’aquesta manera, insisteixen a les autoritats que és necessari que autoritzen els actes de festes de Moros i Cristians en totes aquelles localitats que així ho soliciten. Durant tota la pandemia, el món de la festa ha estat respectuós amb les normes però que ara amb la millora de la situación i el ritme de vacunació consideren des de l’ens fester que han de recuperar la festa.

A més, defensen des de l’UNDEF l’impacte econòmic de les nostres festes i que és fonamental per a les nostres comarques.

També han volgut donar l’enhorabona a tot el món faller per l’èxit que han tingut els actes que han pogut dur endavant i que han significat un principi de “tornar a la normalitat” de les Falles. L’ambient de responsabilitat cívica en què s’han celebrat i han posat de manifest que la festa és un esdeveniment cultural de primera magnitud.