Home Alcoi La UNESCO declara el toc manual de campanes com a Patrimoni de...

La UNESCO declara el toc manual de campanes com a Patrimoni de la Humanitat i obri un nou ventall turístic

174
0
SHARE
Campanar de l'església de Santa Maria d'Alcoi.

Aquest 30 de novembre, la reunió de la UNESCO celebrada a Rabat (Marroc) ha validat la candidatura del toc manual de campanes com a Patrimoni de la Humanitat. Aquesta pràctica ha experimentat durant els darrers anys un creixement en quant a l’augment de persones i ens que el practiquen. Un fenomen que també s’ha donat a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Tant és així que existeixen ens tant a la ciutat d’Alcoi com a la comarca del Comtat, que es dediquen a fer d’aquesta pràctica tot un art. L’impuls que aporta la recent declaració de la UNESCO ha provocat que tots dos ens de la muntanya llancen iniciatives per a donar a conèixer el toc manual de campanes a tota la societat de la zona i els visitants de les seues poblacions.

Actes per a conèixer el toc manual de campanes

La Colla de Campaners d’Alcoi ha organitzat una sèrie de visites guiades per a descobrir el toc de campanes. Tindrà lloc durant les jornades del 3, 17 i 30 de desembre, tant en horari de matí i vesprada. Es caracteritza pels nus que han de preparar els campaners per a fer repicar les campanes, a banda de l’explicació que fan respecte al procediment i a la pròpia església. Té un cost d’entre 3€ per als xiquets i 5 per als adults.

Els Campaners del Comtat, per la seua banda, participaran en el toc manual de campanes previst per a aquest dissabte 3 de desembre a les 12h. És l’esdeveniment que les colles de campaners de tota Espanya han programat per a celebrar la declaració de la UNESCO.