Home Alcoi La V Fira Modernista retorna a Alcoi a la seua època daurada...

La V Fira Modernista retorna a Alcoi a la seua època daurada per a convertir-se en referent turístic

0
SHARE

Els anys del final del segle XIX i principis del XX foren aquells en els que la ciutat d’Alcoi va viure la seua època més daurada. La capital de l’Alcoià va ser llavors un dels principals pols d’evolució industrial i econòmica a tota la Comunitat Valenciana gràcies als avanços en tecnologia per al sector secundari. Un fet que va tindre la seua derivada econòmica amb el naixement d’una burgesia acomodada. Els seus integrants foren els artífex de la transformació que va patir Alcoi en tots els àmbits gràcies a la corrent del modernisme.

Més d’un segle després, la ciutat dels ponts ha fet del record d’aquella època una de les seues grans apostes en matèria cultural i turística. Ho ha aconseguit de la mà de la Fira Modernista, que enguany arriba a la 5a edició amb una participació creixent. Ja des del divendres s’han dut a terme els actes centrals d’un esdeveniment que ja s’ha consolidat al calendari alcoià. La seua capacitat d’atracció i la vistositat dels esdeveniment que la composen han demostrat un gran poder d’atractiu que ha tingut de gom a gom la ciutat durant tot el cap de setmana.

Potent atractiu turístic

El tret d’eixida a 3 dies frenètics de modernisme l’ha posat el pregó a càrrec del periodista alcoià Vicent Argudo. D’ací endavant hi ha hagut dos jornades completes per a gaudir de la mostra d’originalitat que han posat en escena els alcoians, amb vestits elaborats amb cura fins al darrer detall. Els passacarrers i la recuperació dels balls típics de l’època han endinsat a la ciutat en els anys en els que fou una de les més pròsperes de tot el Llevant, sempre amb el denominador comú del modernisme.

L’elevat valor com a reclam turístic de que ha fet gala la Fira Modernista fa pensar en molts anys per davant per a aquest esdeveniment, que compta amb participació d’altres localitats lligades al modernisme.