Home Cultura La XXVIII Festa del Llibre fa preveure una setmana amb Muro immersa...

La XXVIII Festa del Llibre fa preveure una setmana amb Muro immersa en la literatura

0
SHARE

Des de la seua primera edició, la Festa del Llibre de Muro ha posicionat a la localitat del Comtat entre els referents en el món de la literatura a la província d’Alacant. Per aquesta població han passat alguns dels autors més rellevants de les lletres espanyoles de les darreres tres dècades. L’edició número 28 ha sigut presentada aquest dijous 9 de març, just dos setmanes abans de que òbriga portes. Serà entre els dies 23 i 31 de març, i sota el lema ‘Paraules a cau d’orella’. Compta amb un cartell elaborat per dos professionals de la il·lustració nascudes a Muro que han col·laborat composant-lo de forma gratuïta.

La Festa del Llibre de Muro enceta vora una setmana d’activitats que  comprenen exposicions, xerrades, tallers i actuacions musicals. Tot en una iniciativa més que consolidada a la població i que, cada vegada més, aglutina en torn a ella a tots els àmbits socials murers. L’edició d’enguany comptarà amb autors de la talla de Lliris Picó, Manuel Vilas, Vicent Baydal, Rafa Lahuerta o la galega Maria Oruña. Tot en una edició que cluca l’ull al món del còmic com a gènere literari propi.

Tota la localitat implicada

La Festa del Llibre de Muro s’endinsa cada any dins dels centres educatius de la localitat, tots els quals col·laboren amb ella. De fet, algunes de les principals mostres programades corren a càrrec dels estudiants murers, i algunes ja han recorregut bona part de la Comunitat Valenciana. La tasca que es du a terme amb ells és un dels detonants de la creativitat que posteriorment mostren els veïns de la població una vegada acabada la seua etapa estudiantil.

L’afluència a les activitats que composen el certamen literari murer es preveu elevada, pel que caldrà reservar plaça a la pròpia Biblioteca Municipal.