Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es bolquen amb la...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es bolquen amb la defensa de la igualtat en el 8M

336
0
SHARE

Un any més, com cada 8 de març, la societat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’ha bolcat amb la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquesta efemèride tracta de visibilitzar la lluita de les dones –que suposen més de la meitat de la població mundial- per la igualtat real amb els homes. Igualtat en tots els àmbits: des de la cura dels fills i el manteniment de la llar fins la salarial en el treball. Les localitats de la muntanya alacantina s’han tenyit de fúcsia per reivindicar allò que en ple segle XXI deuria ser normal, però que encara no ho és del tot.

A Alcoi, centenars de persones s’han concentrat en la Bandeja per a mostrar que la societat no pot avançar sense tindre en compte les necessitats de la meitat de les persones que la composen. Entre pancartes i música, dones i homes han fet palès que és necessari acabar amb el patriarcat en un acte que ha comptat amb la lectura d’un manifest per la igualtat, que vindrà seguit per l’oficial que té lloc en la vesprada d’aquest dimecres 8 de març. A la ciutat dels ponts són diversos els moviments feministes actius, i que juntament amb el Consistori han programat tot un seguit d’activitats reivindicatives per a commemorar el 8M.

Manifest unitari a Ibi

A Ibi, la segona localitat més poblada de l’interior alacantí, una comitiva de desenes de persones encapçalades per l’Associació Mariana Pineda ha recorregut amb pancartes part del casc urbà. A l’arribada a la porta de l’Ajuntament s’ha llegit el manifest unitari de tota la Corporació, que s’ha compromès de nou a enllestir el Pla d’Igualtat que caduca enguany. Els principals esforços de la vila joguetera per la igualtat entre homes i dones es centren en l’àmbit educatiu per conscienciar a les noves generacions.

Poblacions com Cocentaina, Muro, Castalla i Onil també han dut a terme diverses accions per a fer visible la lluita per la igualtat de les dones.