Home Alcoi La Zona Nord d’Alcoi albergarà el nou pavelló de gimnàstica artística, infraestructura...

La Zona Nord d’Alcoi albergarà el nou pavelló de gimnàstica artística, infraestructura esportiva única a la província

0
SHARE
Simulació de l'aspecte que deuria tindre l'interior del nou pavelló programat a la Zona Nord d'Alcoi.

Aquest dijous 1 de febrer, la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat el ‘Projecte bàsic i d’execució amb estudi de seguretat i salut per a les obres de construcció del pavelló de gimnàstica artística d’Alcoi’, amb un pressupost de licitació de 825.302,76 euros. El Consistori ha fet un esforç important, ja que el concurs inicial contemplava una actuació de 707.619,10€ i s’ha actualitzat per la pujada de preus. Ara es procedirà a la licitació de l’obra i, una vegada s’adjudique, deurà estar construïda en 13 mesos.

La materialització de l’obra del pavelló de gimnàstica artística possibilitarà l’obertura d’una nova etapa i l’establiment d’unes bases de cara al futur. Aquesta instal·lació de 1.000 m² estarà ubicada en la parcel·la que ocupa l’edifici de l’antic Col·legi Públic Miguel Hernández, actualment seu de l’Escola Oficial d’Idiomes, en concret el seu pati, al costat de les pistes poliesportives.

Urbanització dels voltants

L’accés al pavelló es produirà tant pel cantó que uneix els carrers Santa Teresa Jornet i Alcalde Francesc Boronat, com des del cantó amb l’avinguda Andalusia on, a banda, el projecte contempla un espai obert a la ciutadania, creant una nova plaça amb vegetació i bancs.

El pavelló permetrà la instal·lació de tots els aparells de gimnàstica artística tant femenina com masculina i tindrà dos fossats, sent l’únic espai en tota la província amb aquestes característiques. També tindrà una graderia, baix de la qual estaran els lavabos i vestuaris. En aquest nou pavelló, a futur, es podran albergar campionats i tota mena de tornejos.

Aposta per la gimnàstica rítmica

“Aquest pavelló permetrà entrenar a Alcoi totes les disciplines de la gimnàstica artística a la perfecció, amb tota la seguretat i comoditat. També podrem allotjar campionats a tots els nivells, consolidant la nostra ciutat com una seu de campionats esportius amb tots els beneficis econòmics i de promoció que comporta”, ha explicat el Regidor d’Esports, Alberto Belda. També ha destacat que “ha sigut un projecte molt difícil de dur a terme, ha tingut moltes dificultats, però finalment el projecte ja està aprovat. La nau és una demanda de fa moltíssims anys, és molt necessària”.

La gimnàstica artística és un esport que ha donat grans gimnastes com Néstor Abad, Laura Casabuena o Maia Llácer. Aquestes són unes instal·lacions llargament reivindicades perque tant els grans noms de la displicina a la ciutat com la resta de persones que practiquen aquest esport puguen entrenar a Alcoi.