Home Alcoià L’Agència Impuls de la MAC assessora en 2023 a 15 empreses amb...

L’Agència Impuls de la MAC assessora en 2023 a 15 empreses amb 34 projectes, la major xifra des del 2020

0
SHARE
Logo de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat a la seua seu en l'Àgora d'Alcoi.

El projecte ‘Agència Impuls‘ de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) va ser creada per a assessorar a empreses i emprenedors amb els seus projectes. Les xifres de 2023 mostren un increment en les empreses a les quals s’ha ajudat a posar-se en marxa, a més d’aquelles a les que l’agència ha ajudat a consolidar. En conjunt suposen un total de 15 empreses, 7 d’elles han sigut empreses noves i 8 ja consolidades. Les dades són positives donat l’increment que suposen, ja no sols respecte a les consultes de l’any 2022, sinó que són les més altes des de 2020.

A més de les empreses, l’Agència Impuls va registrar un total de 57 atencions dins del programa, concentrades en 34 projectes. Respecte als anys anteriors, suposa un lleuger descens, ja que en 2022 es van registrar 49 projectes atesos. Segons la tipologia, del total de persones ateses, un 78% són emprenedores, mentre que el 22% restant són autònoms o empreses. Respecte a les dades de 2022, el 92% de les persones eren emprenedores i solament el 8% corresponia a persones autònomes o empreses.

Nascuda per a ajudar en la gestió

L’Agència Impuls és un servei d’assessorament de la MAC junt amb el CEEI Alcoi, que programa sessions gratuïtes i individuals a Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola. D’aquesta manera, el servei permet a les persones interessades millorar la capacitació en les diferents àrees de negoci i gestió de l’empresa, així com en la definició del model de negoci, la política de màrqueting, la gestió econòmica i financera, la recerca d’ajudes i subvencions i altres factors implicats.

Per al mes de febrer, les consultes es realitzaran a Cocentaina el dia 14, a Banyeres el 21 i a Muro el 28. El mes de març les cites queden programades per al dia 13 a Cocentaina i el 20 a Muro, mentre que a abril seran el 10 a Cocentaina, el 17 a Banyeres de Mariola i el 24 a Muro.