Inici Alcoià Labora obri aquest 8 d’abril el termini per a demanar ajudes per...

Labora obri aquest 8 d’abril el termini per a demanar ajudes per als autònoms en dos fases

553
0
COMPARTIR

El petit comerç, les xicotetes empreses i els treballadors autònoms són alguns dels sectors més perjudicats pel tancament obligatori per a controlar el Covid19. Molts d’ells no disposen de suficient múscul econòmic per a sobreviure a una situació durant massa temps a una situació de la que encara no s’atisba el final. De fet, venen reclamant ajudes urgents a les diferents administracions, ja no només monetàries, sinó també en forma d’exempció de quotes mentre no poden treballar.

Aquests col·lectius disposen del finançament que Europa ha posat a l’abast de l’ens bancaris, xifrat en 750.000 milions d’euros. No obstant, el fet d’haver de demanar més préstecs per a cobrir la situació no és considerada pels autònoms com la millor forma de capejar el temporal. Tant és així que altres administracions, com la Generalitat Valenciana o els propis ajuntaments, venen llançant més ajudes d’emergència.

En el cas de l’administració regional, es posa a l’abast dels autònoms ajudes d’entre 750 i 1.500 euros mensuals, a les que poden acollir-se bé si han aturat la seua feina diària; o bé si han perdut una part dels seus ingressos -en un primer moment la pèrdua per a rebre ajudes hauria de ser del 75% des mateixos-. El terimini per a demanar-les comença aquest dimecres 8 d’abril i es durà a terme de forma telemàtica mitjançant la pàgina web del sevei d’ocupació Labora. En un principi serà necessària la signatura digital per a entregar la documentació requerida, recurs disponible a la pàgina web sede.gva.es.

El procediment es durà a terme en dos fases degut a l’elevada demanda que s’espera i que podria col·lapsar la web. Així, en un primer moment, els autònoms  només hauran de presentar un formulari abreviat, que donarà generarà un data i hora de presentació de la resta de la documentació. Eixa segona fase serà en la que hi haurà que presentar la resta de la documentació prevista.

Es preveu una autèntica pluja de sol·licituds, pel que es sistemes de Labora estaran a ple rendiment des de les 9 del matí del proper dimecres 8. El termini per a presentar la documentació per a accedir a les ajudes acabarà el 4 de maig. La Generalitat Valenciana té previst destinar més de 57 milions d’euros a aquestes ajudes per a un dels sectors més afectats per la pandèmia de coronavirus.