Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi duplica aquest any les ajudes directes als esportistes de la...

L’Ajuntament d’Alcoi duplica aquest any les ajudes directes als esportistes de la ciutat

0
SHARE
L'alcoià Joan Montes, un dels esportistes susceptibles de bre l'ajuda de la Diputació.

Des de la regidoria d’Esports d’Alcoi, davant l’increment dels darrers anys del nombre d’esportistes que obtenen magnífics resultats a nivell nacional i internacional, s’ha decidit multiplicar per dos les ajudes directes per tal de donar suport als esportistes en els seus reptes i objectius esportius i personals.

Els 28.000 euros destinats enguany als esportistes alcoians que aconsegueixen èxits a les seues modalitats i que són referents per a la ciutat és la major quantitat mai destinada per l’Ajuntament d’Alcoi per a tal fi. Els conceptes i les partides pressupostàries on es reflecteixen les quantitats són les següents:

  • Beques a Esportistes. Des de la regidoria d’Esports han comunicat que “es considera molt important fer costat als joves esportistes que destaquen i que tenen una gran progressió, i tot això amb una ajuda econòmica significativa que puga contribuir de manera decidida a col·laborar en les despeses que genera la participació en competicions, concentracions, cursos de tecnificació, etc. Per a això es manté la quantitat de 14.000 euros.”
  • Convenis singulars amb esportistes d’elit de la ciutat. Creació de set convenis singulars de 2.000 € cadascun, amb els esportistes de la ciutat que estan en centres d’alt rendiment i equips nacionals de les seues modalitats. Andrea Silva, Néstor Abad, Laura Casabuena, Maia Llácer, Daniela Picó, Gaizka Porras i Joan Montes.

Les beques a esportistes continuaran un any més donant resposta a un ventall molt important d’esportistes no professionals, però a banda la regidoria ha creat en aquest 2023 la figura dels convenis singulars per a esportistes d’elit, responent a l’alt nivell i el bot qualitatiu que ha donat el nostre esport els darrers anys.

Amb aquests dos conceptes (beques i convenis) s’aplegaria a un total de 27 esportistes que podien rebre ajudes directes per part de l’Ajuntament en quanties que oscil·larien entre els 300 € (import mínim de les beques) i els 2.000 € (import màxim de les beques i import assignat als convenis singulars).

El regidor d’Esports, Alberto Belda, destaca que “aquestes ajudes suposen un suport per als nostres esportistes, tant per als que sense ser professionals tenen unes despeses importants, com per als que es troben en centres d’alt rendiment, i aquest any tenim les beques i els convenis”. Belda afegeix que “es tracta d’esportistes amb un gran present i futur, que porten el nom d’Alcoi allà on competeixen, i l’Ajuntament està al seu costat”.