Inici Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi planteja recuperar el projecte del Bulevard però reduïnt carrils i...

L’Ajuntament d’Alcoi planteja recuperar el projecte del Bulevard però reduïnt carrils i costos

137
0
COMPARTIR

Fa 8 anys, l’equi de govern socialista que encapçala Toni Francés a la ciutat d’Alcoi va fulminar el projecte del seu predecessor Jordi Sedano (PP) per a unir les zones nord i sud de la ciutat. Llavors era conegut com el Bulevard, un vial de 4 carrils i prop de 30 milions d’euros de cost que deuria unir per les faldes de la Mariola el barri de la Zona Nord amb els de Santa Rosa i Batoi. Però els condicionants del projecte, com els 7 centres educatius que es troben en el seu trajecte i el seu elevat cost, van acabar per tombar-lo.

Ara, l’Ajuntament alcoià vol reactivar el Bulevard, però amb substancials modificacions respecte al primigeni. Una d’elles és la reducció de 4 a 2 carrils per a una infraestructura que ha de sortejar importants desnivells orogràfics, mantenint el doble sentit de la circulació. El projecte, defenen des de l’Ajuntament, ha sigut consensuat amb els veïns, i naixerà d’un concurs d’idees condicionat per paràmetres com la prioritat per als vianants, la creació de zones verdes o de places d’aparcament.

Els treballs es duran a terme en diverses fases, la primera de les quals afectarà al tram que discorre entre els carrers Isabel la Catòlica i el Col·legi La Salle. Tot per a un projecte que es vol tenir redactat abans de que acabe 2021 per a enllestir un vial que alleugeraria el trànsit en el Carrer Entença.

Els veïns tant de l’Eixample com de Santa Rosa es mostren predisposats a dur endavant aquest projecte, sempre i quant es garantisques alguns paràmetres. Entre ells, enllestir zones d’aparcament i jardins, dos de les principals mancances de tots dos barris, els més poblats de la ciutat dels ponts.