Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi portarà els sobrecostos del Teatre Calderón a la via penal...

L’Ajuntament d’Alcoi portarà els sobrecostos del Teatre Calderón a la via penal per a recuperar més d’1M€

545
0
SHARE

Que les obres del Teatre Calderón d’Alcoi havien patit sobrecostos és una realitat que fa anys que està contrastada via judicial. En un primer moment (2015), els Jutjats van establir que la xifra total per obres no desenvolupades o passades de preu en la reforma de la principal infraestructura cultural de la ciutat ascendia a 2,1M€. Xifra que l’Ajuntament ja ha recuperat degut a les sentències judicials que li han donat la raó.

Ara, l’equip de Govern alcoià ha fet públic el resultat de la tercera pericial demanada pel Consistori. Un document que ha establert que a Alcoi encara li queden per cobrar pels sobrecostos de la reforma escomesa per l’empresa del constructor alacantí multiimputat Enrique Ortiz més d’1M€. Fet que provocarà que l’administració local de la ciutat dels ponts encete la via judicial penal per a recuperar eixos diners públics. Tot després de que la causa fora arxivada i reoberta per un recurs de l’Ajuntament.

El cas es va detectar des de l’entrada dels socialistes al govern municipal en 2011, tot i que no va ser denunciat fins als 2015. Prové de l’època de Jordi Sedano com Alcalde amb el PP en un projecte del que -segons els socialistes alcoians- l’actual candidat popular, Carlos Pastor, era assessor tècnic. Una acusació que es suma a la batalla dialèctica entre les dos principals formacions polítiques de la ciutat cara a les eleccions municipals del 28M.

4,5M€ recuperats

Al llarg de les darreres 3 legislatures, l’equip de Govern alcoià ha detectat sobrecostos i presumptes estafes en projectes com La Rosaleda, el Bulevar o Serelles. Casos amb els que les arques municipals alcoianes han recuperat 4,5M€ via sentències judicials. Una línia d’acció que els socialistes afirmen que no abandonaran fins recuperar “fins l’últim cèntim que altres governs han malbaratat”. Tots els casos provenen de l’època en la que el PP governava Alcoi.