Home Cocentaina L’Ajuntament de Cocentaina incorpora el portal de transparència i l’agenda d’Alcaldia a...

L’Ajuntament de Cocentaina incorpora el portal de transparència i l’agenda d’Alcaldia a la seua seu electrònica

0
SHARE
Façana principal de l'Ajuntament de Cocentaina.

L’Ajuntament de Cocentaina ha incorporat el portal de transparència a la Seu Electrònica i ha creat l’agenda d’Alcaldia. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar a la població una eina per a aconseguir informació pública que els puga ser d’utilitat. Es tracta d’una forma d’incrementar la transparència institucional que ja porta anys sent implantada des de l’adminstració local contestana.

Accedint al Portal de Transparència es poden trobar, entre altres coses, informació sobre la institució, la seua organització, planificació i personal -incloent-hi competències o funcions, normativa d’aplicació, ens dependents, participatius o pertanyents a l’entitat; organigrama governatiu i administratiu, perfil i trajectòria política, plens i programes, relació de llocs de treball, ofertes d’ocupació pública o processos selectius-.

Així mateix, també s’ha habilitat un apartat amb informació sobre alts càrrecs i persones que exerceixen la màxima responsabilitat de les entitats, on es podran consultar les retribucions anuals, les declaracions de béns i activitats i, com a novetat, l’agenda d’Alcaldia. No obstant això, pròximament, també es faran públiques les agendes de tots els grups polítics del Consistori -Compromís, PSOE, Vox i PP-. A banda, també s’han fet públics a la web municipal els correus i mòbils dels 17 membres de la Corporació Municipal perquè la ciutadania puga dur a terme les consultes d’una manera directa i efectiva.

Accés a informació jurídica

D’altra banda, la ciutadania podrà accedir a informació de rellevància jurídica i patrimonial -ordenances, reglaments i bans, directrius, instruccions i circulars; inventari de béns i gestió del patrimoni-, informació sobre contractació, convenis i subvencions, informació econòmica, financera i pressupostària i, finalment, informació mediambiental i urbanística.

En paraules de Jordi Pla, Alcalde de Cocentaina, “el nostre poble tenia un deute pendent amb la transparència i, per aquest motiu, des de l’equip de govern, hem volgut apropar l’Ajuntament, la casa de tots i totes, a la ciutadania contestana. A més a més, considerem imprescindible fer pública l’agenda d’alcaldia, atés que els ciutadans tenen el dret de conéixer en tot moment el que fan els seus representants públics”.