Home Alcoià Els ecologistes alcoians valoren positivament les inversions en la línia Alcoi-Xàtiva i...

Els ecologistes alcoians valoren positivament les inversions en la línia Alcoi-Xàtiva i demanen el compliment dels terminis

0
SHARE
L'estació de tren d'Alcoi rebrà part de les inversions en la línia que uneix la ciutat amb Xàtiva.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi considera que l’adjudicació de les obres de renovació integral de la via del tren Alcoi-Xàtiva “és una notícia magnífica. L’execució d’estes obres, tants anys esperades i demorades, aclareix el futur del nostre tren, un mitjà de transport que cada volta tindrà un paper més preponderant pels seus avantatges socials i ambientals”. Això ho ha fet públic el col·lectiu en un comunicat remès a la premsa.

El grup felicita a la població de les comarques de la muntanya alacantina, “que ha dut a terme una llarga lluita de resistència, mobilitzant-se en repetides ocasions per a evitar el tancament de la línia i, en els últims anys, per a exigir les imprescindibles obres de millora, sense les quals el tren estava condemnat a l’extinció”, continua el comunicat.

Compliment dels terminis i transport alternatiu

“Davant de les promeses incomplides al llarg de dècades, l’activitat reivindicativa de la societat de les nostres comarques ha sigut clau per a posar la millora del tren en l’agenda política”, segueix el text. La Carrasca ha destaca la importància que les obres s’executen en el termini previst de 16 mesos, “sense més ajornaments, i que Renfe establisca un servei d’autobús substitutori eficaç i de qualitat entre Alcoi i Xàtiva durant tot eixe temps”, conclou el comunicat.