Home Alcoi Portes obertes i un llarg seguit d’activitats per a celebrar el Dia...

Portes obertes i un llarg seguit d’activitats per a celebrar el Dia Internacional dels Museus a Alcoi

0
SHARE

El proper dissabte 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. Aquestes infraestructures de caire cultural i històric recullen bona part de la història, l’art i la cultura a aquelles poblacions on s’ubiquen. En elles es pot aprendre molt en torn al passat de cada localització, pel que la vessant divulgativa és un dels pilars de la seua existència.

A Alcoi n’existeixen diversos i orientats a continguts variats, però tots ells preparen activitats especials cara al cap de setmana del 17 al 19 de maig. Hi haurà jornada de portes obertes en tots ells, pel que l’entrada serà gratuïta al llarg del cap de setmana. A més, també es preparen visites guiades i teatralitzades en bona part d’ells amb la idea de que visitar-los siga una activitat ideal per a fer-la en família.

Activitats a La Sarga

Però, a més, al terme municipal alcoià s’ubica el jaciment de La Sarga, que alberga pintures rupestres que daten de fa milers d’anys i que estan considerades com a Patrimoni de la Humanitat. Els seus responsables han preparat una jornada especial el proper diumenge 19 de maig, amb tallers i jocs pensats per a atraure als més menuts per a conèixer com vivien els habitants d’aquestes terres fa entre 7.500 i 2.500 anys.

Les visites al jaciment de La Sarga s’han de realitzar amb antelació per tal de no perjudicar una de les principals manifestacions culturals de la història antiga de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.