Home Cocentaina L’Ajuntament de Cocentaina posarà en marxa ajudes per a autònoms i...

L’Ajuntament de Cocentaina posarà en marxa ajudes per a autònoms i PYMES

621
0
SHARE

L’Ajuntament de Cocentaina des de la regidoria d’Hisenda s’està treballant en un paquet de mesures econòmiques dirigides a autònoms i xicotetes empreses.
Unes mesures que seran complementàries a les que el govern d’Espanya i la Generalitat han llançat als col·lectius més afectats. En aquest àmbit es vol actuar, per una banda, amb mesures consistents en bonificacions fiscals, sempre que estiguen dins del marc de la legislació econòmica; i per altra, amb ajudes valorades en més de 160.000€ dintre del programa C’Crea, una línia de subvencions destinades als negocis que va posar en marxa l’Ajuntament contestà en 2013 i que seguix en l’actualitat. En aquesta situació es modificarien les línies 2 i 3 de les bases d’aquest programa per tal d’afegir ajudes als autònoms i PYMES que hagen tingut els seus establiments o activitats tancades durant els dies que l’Estat d’Alarma ha estat vigent. «Totes les mesures que es realitzaran estan en estudi, ja que malauradament aquesta situació provocada pel COVID-19 no ha finalitzat, i és al final d’aquesta situació quan s’hauran d’avaluar aquestes mesures junt amb els col·lectius més afectats i amb el suport de la resta de grups polítics de l’oposició», apunta la regidora de l’àrea, Mariona Carbonell.
Una de les mesures que s’està realitzat actualment és l’agilització administrativa del pagament a proveïdors per part de l’entitat local per tal de pagar al més prompte possible.
També des de la Regidoria de Benestar Social s’estan adoptant mesures per a totes aquelles persones vulnerables que estan patint, especialment, amb aquesta pandèmia mundial. El govern socialista demanarà a la resta de partits el suport per a augmentar la partida pressupostària d’ajudes d’emergència, que actualment està valorada en 120.000€ i que necessitarà més crèdit en un futur per a seguir ajudant a les famílies en risc.
L’equip de govern es mostra cautelós a l’hora d’anunciar les mesures, ja que «algunes són incompatibles amb les autonòmiques i estatals i no volem anunciar ajudes que, finalment, no es puguen combinar». El departament d’Intervenció ja es troba dissenyant les propostes atenent a les indicacions de la regidora i a les propostes que han fet arribar els partits de l’oposició perquè «han de ser ajudes destinades a la recuperació econòmica dels més afectats per aquesta crisi sanitària, i els nostres veïns no esperen una lluita de colors polítics, esperen que estiguem a l’altura i ens posem d’acord», assegura Mariona Carbonel, que ha volgut deixar clar que aquest document és un esborrany modificable i que s’ha enviat a tots els portaveus dels grups polítics perquè junts es puga arribar a un consens.