Home Destacats L’Ajuntament d’Ibi realitza tasques d’obertura i manteniment de faixes tallafocs al camí...

L’Ajuntament d’Ibi realitza tasques d’obertura i manteniment de faixes tallafocs al camí del Carrascal

356
0
SHARE
Labors de manteniment al camí del Carrascal.

Comencen les actuacions planificades al Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals d’Ibi al camí del Carrascal, dins del terme municipal de la localitat. Es tracta de l’obertura i el manteniment de faixes tallafocs, amb treballs de poda i esbrossada. Els treballs estan sufragats íntegrament per la Diputació d’Alacant, gràcies a la subvenció rebuda de 14.397,37 €.

Les actuacions estan realitzant-se a la faixa tallafoc recolzada sobre el camí d’ordre 3, que puja al Refugi dels Esbarzarets, una zona amb molt de combustible sec, per la gran quantitat d’arbrat trencat produït pels diferents temporals. L’execució de la faixa tallafoc serà de 40 metres recolzada al camí, cosa que permetrà ampliar la banda auxiliar plantejada inicialment i modificar el combustible inicial per generar zones amb arbres resistents als incendis forestals.

Aquest tipus de feines protegeixen l’entorn natural de possibles incendis forestals i redueixen l’impacte que es puga generar, ja que s’aconsegueixen zones més segures i de reducció del foc. Des que es va aprovar el Pla Local d’Incendis Forestals, l’ajuntament treballa anualment en la millora del condicionament de totes les infraestructures i actuacions aprovades en el pla per reduir els incendis així com els temps d’actuació en èpoques de major risc.