Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia enllacen 3 mesos consecutius d’augment de...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia enllacen 3 mesos consecutius d’augment de l’atur amb 255 parats més en agost

397
0
SHARE
Dades de l'atur pertanyents al mes d'agost a la muntanya alacantina.

Per tercer mes consecutiu, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist augmentada la xifra de persones sense ocupació. Durant el mes d’agost han sigut 255 persones les que han passat a eixamplar la llista d’aturats a la muntanya alacantina en relació al mes anterior. És el mes d’agost el pitjor d’un estiu en el que l’interior alacantí ha superat la barrera dels 10.000 desocupats després d’uns mesos positius per a la creació d’ocupació en 2023.

Les dades negatives venen impulsades per la destrucció de llocs de treball en el sector terciari, que suma 178 dels 255 aturats més que concentra agost. Tampoc la indústria ha tingut el millor comportament durant el 8é mes de l’any, sumant 78 parats més pels 21 que suma el sector de la construcció. Nomes l’agricultura ha aconseguit crear ocupació -9 aturats menys respecte a juliol- en un agost en el que 3 de cada 5 aturats més són homes.

Per localitats, és la ciutat d’Alcoi la que més ha vist augmentar la seua taxa d’atur després de que 133 persones més que en juliol hagen perdut la seua ocupació. La segueixen la vila d’Onil, amb 45 aturats més; la d’ibi amb 33 més i la de Muro amb 29 més. En el costat contrari es troben les localitats menys habitades de la comarca del Comtat, on benilloba ha davallat la xifra d’aturats en 4 persones per les 3 de Quatretondeta i Planes.

Demanen repartir millor la riquesa

Per als sindicats, es tracta da dades negatives que, a més, no reflecteixen la realitat empresarial del voltant. Des d’UGT defenen que és necessari que els beneficis de les empreses no revertisquen únicament en els empresaris. D’ací que reivindiquen augments salarials als treballadors més enllà del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Les dades d’agost -lamenten des de la central sindical- també han provocat un descens en l’afiliació a la Seguretat Social a les comarques de la muntanya alacantina.