Home Alcoià L’Alcoià-Comtat-Foia concentren 30 de les 114 localitats que rebran ajudes per a...

L’Alcoià-Comtat-Foia concentren 30 de les 114 localitats que rebran ajudes per a sufragar el Consorci Provincial de Bombers

0
SHARE
Efectius dels Bombers provincials durant una intervenció.

La Diputació d’Alacant ajudarà aquest any a 114 municipis de la província a cobrir les aportacions estatutàries al Consorci de Bombers amb 700.000 euros. El Diputat d’Emergències, Francisco Cano, ha destacat la importància d’aquest pla “amb què ajudem els nostres pobles a sufragar una cosa tan essencial com és el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, especialment els més petits i que, per per tant, tenen més dificultats per fer front a les quotes corresponents”.

Per població, hi han entrat cinquanta municipis de menys de mil habitants, que obtindran una subvenció que cobreix la totalitat de l’aportació, mentre que trenta ajuntaments d’entre 1.000 i 5.000 habitants percebran ajuts que suposen més del 30% de la quota. A la franja poblacional d’entre 5.000 i 10.000 habitants, l’ajuda, amb un percentatge del 18,5%, arribarà a 23 municipis, i finalment percebrà onze municipis d’entre 10.0000 i 20.000 habitants una ajuda per sufragar el 10,5% de l’aportació.

Localitats beneficiades

Per comarques, els municipis que han obtingut ajuda a l’Alcoià-Comtat son Agres, Alcoleja, Alcosser, Alfafara, Almudaina, L’Alqueria d’Asnar, Balones, Banyeres de Mariola, Benassau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, L’Orxa, Millena, Muro, Onil, Penàguila, Planes, Quatretondeta, Tibi i Tollos.

A la Vega Baixa ho faran Albatera, Algorfa, Benferri, Benijófar, Benejúzar, Bigastre, Catral, Cox, Daya Nova, Daya Vella, Dolors, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Els Montesinos, Rafal, Redován, Rojals, Sant Fulgenci, Sant Isidre i Sant Miquel de Salines. 

Per la seva banda, a la Marina Alta rebran subvenció Alcalalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benigembla, Benimeli, Benissa, Castell de Castells, Poble Nou de Benitatxell, Ràfol d’Almúnia, Verger, Poblets, Gata de Gorgos, L’ Atzúbia, Vall d’Alcalà, Vall d’Ebo, Vall de Gallinera, Vall de Laguar, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Pego, Sagra, Sanet i Negrals, Senija, Teulada-Moraira, Tormos i Xaló; mentre que a la Marina Baixa ho faran Beniardà, Benifat, Benimantell, Bolulla, Callosa d’en Sarrià, Confrides, Castell de Guadalest, Finestrat, La Nucia, Orxeta, Polop, Relleu, Sella i Tàrbena.

El repartiment d’ajuts també arribarà a Aigües, Agost, Busot, Torre de les Maçanes i Xixona, a l’Alacantí; i a Algueña, Beneixama, Biar, Canyada, Camp de Mirra, Fondó de les Neus, Fondó dels Frares, Monforte del Cid, Monòver, Pinós, La Romana, Salines i Sax, a la zona del Vinalopó.