Home Alcoià L’Alcoià-Comtat superen per primera vegada la mitjana de reciclatge de vidre de...

L’Alcoià-Comtat superen per primera vegada la mitjana de reciclatge de vidre de la Comunitat Valenciana

0
SHARE
Un veí diposita un envase de vidre al seu contenidor.

Els 37 municipis que formen part del Consorci Terra han aconseguit recuperar l’any 2022 un total de 4.183.213 quilograms de residus d’envasos de vidre, superant així la mitjana per habitant i any de la Comunitat Valenciana. És una situació novedosa que no s’havia donat en anys anteriors. L’aportació mitjana del conjunt de poblacions del consorci és de 17,41 kg per habitant/any davant dels 17,03 kg habitant/any de mitjana de les tres províncies valencianes, segons dades facilitades per la Generalitat Valenciana i Ecovidrio.

La Presidenta del Consorci Terra i Alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha assenyalat en aquest sentit que “són dades que conviden a l’optimisme perquè hem reciclat un 5,8% més que el 2021, i per això la xifra va en augment i la ciutadania està cada vegada més conscienciada. Des del consorci fem un esforç important per dotar d’infraestructures i millorar l’educació ambiental de la població perquè avancem en el model d’economia circular que ens marca l’Agenda 2030″.

“Hem dut a terme més de 500 accions d’educació ambiental adreçades a tot tipus de públics, també hem posat en marxa la xarxa consorciada d’ecoparcs, projectes de compostatge comunitari i fa tot just uns dies hem aprovat la contractació de la gestió de la planta de tractament que ens permetrà millorar les xifres de reciclatge, inclòs el vidre, que a més és 100% reciclable i més que un residu és un recurs”, ha matisat López.

Campanyes de sensibilització

Així mateix, el nombre d’iglús al carrer ha augmentat respecte al 2021, fins a sumar-ne 1.210. Aquesta dotació major de mitjans facilita a la ciutadania la separació en origen, en aquest cas del vidre. Les campanyes de sensibilització i educació ambiental impulsades pel Consorci Terra també fan possible que la població estiga cada vegada més informada sobre la importància de reciclar correctament els residus que es generen a la llar.

D’altra banda, també durant aquest mes i passat s’ha promogut el reciclatge de vidre a través de la campanya ‘Repte Mapamundi’ impulsada pel Consorci i Ecovidre. Mitjançant aquesta iniciativa educadors ambientals han visitat a la Furgo Recorremundi les 37 poblacions impulsant el reciclatge dels residus d’envasos de vidre i lliurant bosses reutilitzables a la ciutadania.

Les poblacions que més vidre reciclen

Entre les poblacions que encapçalen el llistat de recollida de vidre destaquen Aigües, amb una mitjana de 39,45 kg/habitant; Tibi (38,67 kg/hab); els municipis del Xarpolar (37,16 kg/hab) i Cocentaina (26,61 kg/hab). Seguits de Busot (24,08 kg/hab); La Torre de les Maçanes (22,12 kg/hab); Mur (21,96 kg/hab), Ibi (18,87 kg/hab) i Xixona (18,59 kg/hab).