Home Agricultura El Museu de la Biodiversitat d’Ibi obri de nou la mostra sobre...

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi obri de nou la mostra sobre fibres vegetals enguany centrada en el suro

0
SHARE
Foto de família després de la inauguració de la mostra centrada en el suro al Museu de la Biodiversitat d'Ibi.

L’exposició ‘Fibres vegetals. Patrimoni natural i cultural. El Suro’ està oberta a visites des del 17 de març fins al 30 d’abril, al Museu de la Biodiversitat d’Ibi. Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte inaugural presidit per Rafael Serralta, Alcalde d’Ibi; Eduardo Galante, director del Museu de la Biodiversitat; i Rubén Barea, Regidor de Museus i Turisme.

Un any més, el Museu de la Biodiversitat ofereix l’exposició temporal ‘Fibres Vegetals. Patrimoni natural i cultural’, aquesta vegada centrades en el suro. El Museu des de fa temps ja compta amb un grup de persones curioses i aficionades a les fibres vegetals, que fa anys que les treballen -‘La Brigada dels 15 brancs- i que, gràcies a això, són l’eix central de l’exposició i de les moltes trobades i tallers que realitzen al llarg de l’any i en les que exerceixen de mestres i, alhora, de continus aprenents.

La nova exposició, com fa anys enrere, ret homenatge a un dels esparters més destacats del ‘Taller de l’Experiència’, en aquesta ocasió Juan Masegosa Martínez. Amb aquest reconeixement, el Museu de la Biodiversitat agraeix la seva aportació a la cultura de l’espart i les fibres vegetals. Com expressaven durant la presentació, “Juan Masegosa és una d’aquelles persones que ajuden dia a dia a apropar aquests coneixements a la població i contribuir amb això a la seva posada en valor i continuïtat en el temps”.

Cultura i formació

A aquesta expoxició se li uniran properament les jornades ‘Fibres Vegetals. Patrimoni Natural i Cultural. El Suro’, que es celebraran el matí del dia 22 d’abril, a la mateixa plaça del museu, i comptarà amb diverses activitats com ara la rotllana espartera, un taller sobre el suro, demostració dels treballs artesanals del cànem de Callosa de Segura i visita guiada a l’exposició, entre d’altres. A elles stan convidades totes les persones que vulguin aprendre a treballar les fibres vegetals i passar un matí agradable i divertit.